Budete potrebovať mobilnú aplikáciu pre Android a predplatné Xbox Games Pass Ultimate.

Microsoft sa pripravuje na spustenie cloudového hrania Xbox hier, ktoré bude dostupné od 15. septembra 2020. V rámci tejto prípravy teraz spustil testovanie služby, ktoré je dostupné aj na Slovensku.

Ak si chcete vyskúšať streamovanie Xbox hier z cloudu do vášho smartfónu alebo tabletu, budete potrebovať aplikáciu Xbox Games Pass (Beta) pre Android a predplatné Xbox Games Pass Ultimate. Toto predplatné bude požiadavkou pre cloudové hranie aj po oficiálnom spustení služby.

V rámci testovania je k dispozícii 10 hier, ktoré môžete hrať z cloudu – Forza Horizon 4, Halo: The Master Chief Collection, Gears 5, ReCore či oba diely skákačky Ori. Pre optimálny zážitok je potrebné, aby ste si k smartfónu pripojili herný ovládač cez Bluetooth a disponovali kvalitným pripojením do internetu. V prípade Wi-Fi odporúčame pripojenie cez 5 GHz pásmo.

Cloudové hranie cez aplikáciu Xbox Games Pass (Beta)

Verejná verzia cloudového Xboxu ponúkne viac ako 100 hier. Predpokladáme, že si z cloudu budete môcť streamovať všetky hry, ktoré sú súčasťou predplatného Xbox Games Pass Ultimate. V predplatnom je zahrnutý prístup ku knižnici hier pre Xbox a PC, služba Xbox Live Gold a najnovšie aj cloudové hranie.

Cloudové hranie Xbox hier je aktuálne dostupné iba pre smartfóny a tablety so systémom Android. Dôvodom je politika Applu, ktorý momentálne nepovoľuje publikovanie aplikácií pre cloudové hranie v obchode App Store. Viac sa o tejto téme dočítate TU.

App Store

Xbox Games Pass (Beta) pre Android

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Apple: Cloudové hranie na iOS zariadeniach nečakajte, porušuje naše pravidlá

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit