Spoločnosť neprechádza práve najlepším obdobím a návrat ku koreňom by jej mohol pomôcť. 

Finančné výsledky spoločnosti neboli dlhodobo najlepšie, hoci nedávne správy boli už optimistickejšie. Aj napriek tomu, že o HTC nebolo dlhší čas počuť, spoločnosť stále pracuje na nových zariadeniach.

Ruský zdroj informuje o existencii smartfónu s názvom HTC Wildfire E. Spojenie smartfónov HTC a radu Wildfire nás núti zaspomínať si na úspechy, ktoré spoločnosť dosahovala s modelom Wildfire S okolo roku 2011. Zatiaľ nepredstavený model Wildfire E má podľa zdroja 5,4-palcový IPS displej s HD+ rozlíšením a pomerom strán 18:9.

O výkon by sa mal starať čipset Unisoc SC9863 (predtým Spreadtrum), ktorý doplnia 2 GB pamäte RAM a 32 GB vnútornej pamäte. Procesor s jadrami Cortex-A55 je osemjadrový s taktom 4 × 1,6 GHz + 4 × 1,2 GHz. Nemal by chýbať ani Android 9 Pie. Parametre naznačujú, že pripravovaná novinka by mala byť silno orientovaná na nízku cenu. 

Pokiaľ sa pozrieme aj na ďalšie špecifikácie, tak telefón by mal byť vybavený 13 Mpx primárnym fotoaparátom, ktorému bude sekundovať 2 Mpx senzor, ktorý pravdepodobne poslúži na snímanie hĺbky ostrosti. Pre selfie by sa mal použiť 5 Mpx senzor. Batéria s kapacitou 3 000 mAh sa bude dať nabíjať cez microUSB.

Aktuálne poznáme iba jeden farebný variant – modrý, čo nevylučuje existenciu aj ďalších farebných verzií. Ďalšie podrobnosti akými sú ceny, dátum predstavenia alebo dostupnosť neboli zverejnené. Dokonca nemáme v rukách ani fotografiu alebo render Wildfire E. 

Pokiaľ by sa naozaj modelový rad predstavil, mohol by zaznamenať značný úspech. HTC by mohlo zvážiť aj výkonnejší hardvér v rovnakom tele a dokonalý smartfón (pre veľa používateľov) by bol na svete.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

HTC Exodus 1 je telefón, ktorý podporuje blockchain

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.