Taiwanská spoločnosť tento rok predstavila iba jeden nový smartfón.

Najnovšie informácie už na prvý pohľad vyzerajú pomerne zvláštne, pretože 14 aplikácií výrobcu, nebolo v Obchode Play publikovaných. Tento mesiac HTC odstránilo aj aplikácie Sense Home Launcher a HTC People. Spúšťač Sense Home navrhoval odporúčané aplikácie v závislosti od aktuálnej polohy používateľa. Na výber boli tri rôzne režimy: domov, práca a von. Aplikácia tak pomáhala používateľom spravovať kontakty a hovory.

Už počas februára boli aplikácie ako HTC Calendar, HTC Mail a HTC Dot View takisto nepublikované. Posledne menovaná aplikácia spolupracovala s púzdrami od HTC a klepnutím na prednú časť ochranného obalu sa zobrazili bodky, ktoré mohli zobrazovať čas, teplotu a informácie o prichádzajúcich hovoroch.

Niektoré z celkového počtu nepublikovaných aplikácií nebolo podporovaných už dlhšiu dobu a pravdepodobne spoločnosťou HTC už ani podporované nebudú. Veľa z už pozastavených aplikácií bolo na telefónoch od HTC aj predinštalovaných. To pritom nemusí nevyhnutne znamenať, že HTC “zložilo zbrane a v smartfónovom priemysle končí. V skutočnosti si spoločnosť dáva iba malú pauzu a ďalší smartfón v poradí HTC vydá až v druhej polovici roka 2019. Malo by ísť o 5G telefón.

Rozhodnutie HTC, zrušiť niektoré aplikácie by dávalo zmysel iba vtedy, ak by sa spoločnosť rozhodla, že všetky ďalšie pripravované smartfóny budú zaradené do programu Android One. O tejto možnosti sa povráva už dlhší čas. V prípade použitia čistého Androidu sa aplikácie výrobcov mimo Googlu, stávajú nepotrebnými. Môžeme sa nateraz iba domnievať, čo HTC v skutočnosti pripravuje, ale v každom prípade jej držíme palce, aby sa spamätala z niekoľkoročnej nepriaznivej situácie.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

HTC Exodus 1 je telefón, ktorý podporuje blockchain

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.