HTC dlhšie zápasí s problémami a po predaji svojej mobilnej divízie spoločnosti Google a ďalšom veľkom prepúšťaní si je vedomá vážnosti situácie. Pre tento rok z toho dôvodu uvedie iba zopár modelov, ktoré by jej mali priniesť lepšie vyhliadky do budúcnosti.

Doplnené 22.5.2018: Do oficiálneho predstavenia novej vlajkovej lode HTC chýba už iba jeden deň.

Kompletné špecifikácie pripravovanej vlajkovej lode sa objavili online pred niekoľkými dňami. Pozrieť si ich môžete v oficiálnom letáku, ktorý mal byť až do predstavenia U12+ skrytý pred verejnosťou. Teraz sa k nim pridávajú aj oficiálne obrázky, ktoré sa náhodou objavili na stránke HTC U12+ ešte pred jej oficiálnym spustením.

Potvrdili sa tak všetky dohady, ktoré sa niekoľko týždňov postupne dávkovali. Chýbala akurát cenovka, ktorá by sa mala podľa zdrojov pohybovať pod hranicou 800 €.

Doplnené 3.5.2018: Spoločnosť HTC uverejnila na Twitteri dátum predstavenia nového zariadenia. V týchto dňoch netrpezlivo očakávame ohlásenie dátumu predstavenia vlajkovej lode U12+. Dúfame, že tým tajomným zariadením bude práve tento model.

Na obrázku je smartfón, ktorého obrys je tvorený komponentami, no nič konkrétne z tejto skladačky nie je možné vyčítať. Nádej, že sa naozaj bude jednať o model U12+ nám dáva popis pod obrázkom – Už čoskoro. Telefón, ktorý je viac ako súčet jeho špecifikácií.

Niekoľko oporných bodov, ktoré poukazujú na model U12+, je možné odhadnúť zo skladby komponentov na obrázku, ktoré potvrdzujú duálnu prednú a aj zadnú kameru. 

Nové zariadenie od HTC je nablízku a veríme, že sa čoskoro dočkáme novej vlajkovej lode HTC U12+.

Doplnené 30.4.2018: Pozrite si prvé skutočné fotografie z pripravovanej vlajkovej lode.

Vlajková loď od spoločnosti HTC sa predstaví čoskoro pod označením U12+ (model 2Q55100). Niektoré špecifikácie boli známe dávnejšie, ale teraz sa dostávajú na verejnosť štyri fotografie, ktoré boli zachytené modelom U12+. Tieto fotografie boli vytvorené na Taiwane a všetky fotky majú rozlíšenie 12,2 Mpx.

EXIF dáta poskytujú aj informácie o dvoch clonách (f/2,6 a f/1,8), takže v zariadení môžeme očakávať buď kamery s výrazne odlišnou clonou, alebo jeden z objektívov ponúkne variabilnú clonu, ako to je v prípade Samsung Galaxy S9+. Podľa predošlých renderov je použitie jednej kamery málo pravdepodobné. Rozlíšenie hlavného duálneho fotoaparátu by malo byť 2 x 12 Mpx. Predná kamera by mala byť takisto duálna s 8 Mpx snímačmi.

Zariadenie s modelovým označením 2Q55100 prešlo certifikáciou aj v Japonsku a Číne. Z kontrolných záznamov je potvrdené aj Bluetooth vo verzii 5.0, čo znamená, že zariadenie by mohlo byť už pripravené na predstavenie.

Fotografie nie sú oficiálnymi fotografiami spoločnosti HTC

zdroj: letsgodigital

Doplnené 5.4.2018: HTC U12+ sa ukázalo na renderoch výrobcu príslušenstva.

Nový pohľad na pripravované HTC U12+ nám prináša aj výrobca ochranných skiel a obalov, spoločnosť TOP.A. Tieto snímky nám len potvrdzujú dávnejšie úniky. Môžeme vidieť tenké rámiky, displej bez výrezu, duálnu prednú kameru, duálny hlavný fotoaparát na zadnej  strane zariadenia, ako aj čítačku odtlačkov prstov pod ním.

Na renderoch sa nám zobrazuje pripravované HTC s lesklou zadnou stenou, takže je pravdepodobné, že aj tento rok si zachová vlajková loď svoj lesklý “liquid surface” dizajn. Predstavenie nového HTC príde čoskoro. Očakáva sa, že HTC predstaví svoju novú vlajkovú loď na svojej vlastnej akcii už počas mája. Pevne veríme, že sa budeme mať na čo tešiť.

Pôvodný text: Esom v rukáve pre tento rok by sa tak malo stať zariadenie s typovým označením Imagine. Po uvedení na trh by sa už ale malo predávať pod označením HTC U12+.

Podľa aktuálnych top modelov spoločnosti HTC, U11 a U11+, môžeme predpokladať, že ďalšia generácia bude priamo konkurovať Samsung Galaxy S9/9+, alebo napríklad aj smartfónom Huawei Mate 10 a 10 Pro. Konkurenciou bude nielen výkonom, ale aj dizajnom.

Pôvodne sa zariadenie pod označením Imagine objavilo začiatkom februára. Vtedy bolo spájané so zariadením HTC U12. Keďže chce HTC čo najviac konkurovať aj vlajkovej lodi Galaxy S9+, tak sa “plusko použije aj pre model U12+. Bude to ale jediná verzia, ktorá uzrie svetlo sveta. Model U12 je podľa únikov už mimo hru.

Na prednej stene zariadenia nájdeme duálny 8 Mpx fotoaparát, pod ktorým sa bude rozprestierať 6” WQHD+ LCD displej s pomerom strán 18:9. Zatiaľ na žiadnom zábere nie je zobrazený výrez v displeji. Očakáva sa, že bude nasadený Android vo verzii Oreo spolu s nadstavbou Sense UI. Telo zariadenia je tvorené dvomi sklenenými plochami, ktoré budú vložené do hliníkového rámu.

Vlajková loď, od ktorej HTC veľa očakáva, sa pôvodne mala uviesť na trh v apríli. Predstavenie sa ale presúva na začiatok mája. Toto meškanie môžu mať na svedomí aj veľmi zodpovedné prípravy, aby novinka bola pripravená na 100%.

Z ďalších parametrov, ktoré sa očakávajú, je nasadenie čipsetu Snapdragon 845, ktorý bude dopĺňať vnútorné úložisko 64GB/128GB spolu so 6 GB pamäťou RAM. Úložisko bude rozšíriteľné pamäťovými kartami a batéria bude mať kapacitu 3420 mAh.

Zadná stena bude obsahovať duálny fotoaparát s jedným 16 Mpx a druhým 12 Mpx senzorom spolu s LED bleskom. Čítačka odtlačkov prstov sa aj pri tomto modeli objaví na zadnej stene. Počíta sa aj s použitím funkcie Edge Sense a aj rozpoznávaním tváre.

Podľa únikov by mala mať novinka naozaj konkurencieschopné parametre, ktoré by mohli HTC pomôcť z ťažkej pozície, v ktorej sa teraz nachádza. Dúfame ale, že novinka bude lepšie dostupná ako model HTC U11+ (top model pre rok 2017), ktorý sa oficiálne predáva iba cez e-shop HTC.

zdroj: technobuffalo, venturebeat

Pečítajte si aj:

HTC Desire 12 a HTC Desire 12+ prichádzajú s moderným dizajnom a prívetivou cenou

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.