Nové smartfóny z radu Desire disponujú pomerom displeja 18: 9 a Liquid Surface dizajnom.

HTC dnes predstavilo nové smartfóny z rodiny Desire. HTC Desire 12 a HTC Desire 12+ ponúkajú 2,5D displeje s moderným pomerom strán 18: 9 vo veľkosti 5,5 a 6 palcov. Displeje sú vsadené do tela z odolného akrylového skla v Liquid Surface dizajne, ktorý sa efektne leskne a odráža svoje okolie.

Pre zachytenie tých najdôležitejších momentov poslúži 13Mpx fotoaparát s fázovým zaostrovaním a svetelnosťou f/2,2. Oba telefóny disponujú aj nteligentným asistentom HTC Sense Companion, ktorý reaguje na spôsob používanie aj na udalosti v kalendári. Dokáže tak už popoludní odporučiť dobitie smartfónu, aby bol pripravený na večerné akcie. Informuje o počasí pre nasledujúce dni a poradí, ako sa o smartfón starať, aby fungoval neustále ako nový.

Väčší HTC Desire 12+ je vybavený aj čítačkou odtlačkov prstov, duálnym fotoaparátom a čelným LED bleskom pre ešte lepšie selfie.

Kompaktný a elegantný

Vďaka zaobleniu bokov, tenkému telu a modernému pomeru strán 18: 9 padnú HTC Desire 12 aj HTC Desire 12+ skvele do ruky. Odolné akrylátové sklo s dynamickými farbami Liquid Surface dizajnu dokonale obopína celé telo smartfónu a dodáva mu jedinečný vzhľad.

Ostré momentky aj portréty

Oba telefóny disponujú hlavným fotoaparátom s rozlíšením 13 MPx a fázovým zaostrovaním, ktoré zaručuje presné zameranie objektu, aj keď je v pohybe. HTC Desire 12+ navyše pridáva sekundárny fotoaparát, vďaka ktorému je možné snímky dodatočne preostrovať, alebo využiť efektné funkcie Bokeh.

Tá vie rozmazať pozadie podobne, ako to dokážu zrkadlovky s nízkou hĺbkou ostrosti objektívu. Silu efektu si pritom môže používateľ sám nastaviť. Vylepšenia sa dočkal aj predný fotoaparát HTC Desire 12+, ktorý ponúkne rozlíšenie 8 MPx, svetelnosť f / 2.0, funkciu HDR a záznam 1080p videa. Pre lepšie výsledky pri zlom osvetlení je vybavený dokonca LED bleskom. HTC Desire 12 potom disponuje 5MPx selfie fotoaparátom.

Cena

Obe novinky budú dostupné v farbách Black a Purple Silver vo voľnom predaji aj v obchode www.htc.cz (www.htc.sk). Cena HTC Desire 12 bola stanovená na 185 € a vybavenejší HTC Desire 12+ získajú zákazníci za 244 €. O dátume začiatku predaja budeme informovať.

zdroj: htc

Prečítajte si aj:

Recenzia HTC U11 life: S dobrým displejom a zvukom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.