HTC neplánuje na blížiacom sa veľtrhu MWC 2018 predstaviť žiadne nové zariadenie. Ale s istotou vieme, že pracuje minimálne na jednom novom špičkovom zariadeni.

Pred týždňom, počas predstavenia 5G siete na Taiwane, bol použitý neohlásený nový smartfón, ktorý bol z veľkej časti maskovaný. Spoločnosť HTC na predstavení zamaskovala horné a spodné hrany svojho neohláseného telefónu, rovnako ako jeho zadnú stenu, takže na celkový vzhľad si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Každopádne podľa spoľahlivého leakera Evana Blassa (aka@evleaks), sa jedná o HTC U12 s kódovým označením HTC Imagine. Práve toto zariadenie by malo byť nástupcom minuloročnej vlajkovej lode HTC U11.

Z toho, čo ale môžeme vidieť na údajnom HTC U12, je bezrámikovy displej s pomerom strán 18: 9 a rozmermi 6 palcov (podobne ako pri HTC U11Plus). Smartfón demonštroval rýchlosť sťahovania 809,58 Mbps – čo sa blíži k magickej hranici 1 Gbps. S najväčšou pravdepodobnosťou je to aj vďaka tomu, že model HTC U12 je vybavený novým procesorom Snapdragon 845 spoločnosti Qualcomm, ktorý obsahuje modem Qualcomm X20 LTE s rýchlosťou sťahovania až do 1,2 Gbps.

Podľa taiwanskej publikácie Sogi, HTC uviedla, že ich nový smartfón bude ohlásený niekedy počas roka 2018. Spoločnosť údajne odmietla odhaliť meno mobilného telefónu, takže nie je jasné, či bude novinka naozaj niesť označenie HTC U12. Napriek tomu nás teší, že už teraz môžeme vidieť, čo HTC pre nás chystá.

Zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

HTC U11 – úplne iný smartfón

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.