Vyzerá to tak, že Google sa tento rok pri výrobe telefónu predávaného pod svojou značkou rozhodne pre HTC.

Tejto spoločnosti to celkom pomôže, lebo jej vplyv v oblasti smartfónov za posledné obdobie poklesol a takto sa môže dostať späť do hry. Telefón HTC 10 pritom nemá príliš veľa funkcií, ktoré by ste inde nenašli, jeho výhodou je veľmi jednoduchá softvérová nadstavba, ktorá softvérovo približujte tento telefón modelom Nexus. A to používatelia oceňujú, telefón je tak rýchlejší a prehľadnejší.

Google si každý rok vyberá medzi partnermi, minulý rok prišli na trh modely Nexus 5X a Nexus 6P, ktoré vyrobilo LG a Huawei.

Podľa Evana Blaasa, ktorý je známy únikmi celkom overených informácií, to budú tento rok až dva telefóny líšiace sa veľkosťou displeja a nové telefóny majú kódové mená Marlin a Sailfish alebo M1 a S1.

V tomto roku by mal však Google viac dohliadať ba dizajn nových telefónov a tiež sa špekuluje o zariadeniach Pixel, ktoré Google vyrába bez účasti tretieho hardvérového partnera.

Googlepixel_c_nowat

Tablet Google Pixel C

Ako to bude naozaj, to len uvidíme a to už čoskoro. Google 18. mája totiž usporiada svoju konferenciu I/O a nový Android N je naplánovaný na toto leto. Je to o niekoľko mesiacov skôr ako to bývalo v minulosti. Z konferencie Google I/O pripravíme podrobný prehľadový článok.

Zdroj: TheNextWeb

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.