Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Inteligentný terminál C sa nachádza v prístave Tianjin v prístavnej oblasti Beijiang a funguje nepretržite od októbra 2021.

V tomto termináli sa využívajú technológie autonómneho riadenia 5G a L4, poskytované spoločnosťou Huawei a partnermi, pre lepšiu bezpečnosť a efektivitu. V termináli fungujú automatizované
kontajnerové žeriavy a inteligentné roboty horizontálneho prepravného systému, ktoré fungujú samostatne.

Diaľkovo ovládané prístavné žeriavy zdvíhajú naložené kontajnery z nákladných lodí a ukladajú ich na inteligentné roboty pre horizontálnu prepravu. Podporované navigačným satelitným systémom BeiDou sú títo roboti vedení k automatickým zamykacím/odomykacím staniciam na odomknutie kontajnerov a následne na kontajnerový dvor pozdĺž optimálnych jazdných trás, ktoré vypočítavajú v reálnom čase.

Yang Jiemin, Viceprezident Tianjin Port Group, vysvetľuje: „Inovácie používané v prístave Tianjin majú obrovský vplyv na prístavný priemysel, vytvárajú novú hodnotu pre prístavy tým, že zlepšujú prevádzkové prostredie, podporujú ekologický a nízkouhlíkový rozvoj a zvyšujú prevádzkovú efektivitu. Veríme, že tieto postupy podporia inteligentný rozvoj globálneho prístavného priemyslu.“

Yue Kun, technický riaditeľ Huawei Smart Road, Waterway & Port BU, uviedol: „Prístavy sú životne dôležitým článkom v námornej doprave, spájajúce obchodné a dodávateľské trhy na celom svete. Budovanie efektívnejších inteligentných prístavov sa stáva čoraz naliehavejšou požiadavkou pre globálny dodávateľský reťazec. Terminál sekcie C prístavu Tianjin funguje stabilne už viac ako rok. To dokazuje, že autonómne riadenie 5G a L4 už úspešne prijali priemyselné odvetvia v Číne a vytvárajú skutočnú obchodnú a spoločenskú hodnotu.“ Yue verí, že tento pokrok prinesie úžitok rôznym odvetviam vďaka digitálnym technológiám novej generácie, ako sú 5G a AI, v kombinácií s cieľom vyriešiť problémy priemyslu, podporiť transformáciu a modernizáciu digitálneho priemyslu a tiež vytvárať sociálne hodnoty.

Ako hlavný moderný prístav sa Tianjin môže pochváliť 300 000 tonovými terminálmi s hĺbkou kanála 22 m. Má 213 kotvísk rôznych typov. V roku 2022 presiahla priepustnosť kontajnerov 21 miliónov TEU, čím sa zaradila medzi 10 najlepších prístavov na svete.

Značky: