Na trh bude uvedený s modelom Mate 60 Pro.

Huawei sa od roku 2019 musel vysporiadať s množstvom prekážok, ktoré vznikli na základe obmedzení zo strany USA. Tie však nepriniesli iba škody, ale mali aj pozitívny vplyv na ďalší technologický vývoj spoločnosti. Ide napríklad o ochranné sklo Huawei Kunlun, ktoré displej chráni pred poškriabaním a pred pádmi, alebo fotografická platforma XMAGE, ktorá má v plnej miere nahradiť technológie spoločnosti Leica. Táto novinka bola iba nedávno uvedená s modelom Huawei P60 Pro.

Teraz sa však môžeme aj vďaka portálu Phandroid pozrieť do nie až tak vzdialenej budúcnosti, ktorú bude reprezentovať model Huawei Mate 60 Pro. Už skôr sa objavil správy, že práve ďalší zástupca série Mate bude obsahovať najobľúbenejšiu funkciu z nových iPhonov, ktorou je Dynamic Island. Práve toto riešenie umožňuje využívať výrez na fotoaparát v displeji ako notifikačné centrum, pričom už našlo využitie u viacerých výrobcov smartfónov. Preto nie je prekvapením, že vlastný Dynamic Island teraz pripravuje aj spoločnosť Huawei.

Model Mate 60 Pro tak bude vybavený podobne fungujúcim výrezom pre fotoaparát, avšak v prvom rade má predstavovať bezpečnostný prvok, nie dizajnový. Technológia umiestnená v tomto výreze v tvare pilulky má zlepšiť biometrické schopnosti telefónu, čiže súčasťou výbavy bude aj 3D ToF senzor.

Huawei Mate 60 Pro Dynamic IslandZdroj: Phandroid
Huawei Mate 60 Pro Dynamic Island

Aj keď spôsob rozšíreného fungovania riešenia od Huawei nie je stále známe, tak bude rozhodne zaujímavé sledovať, ako sa v tejto oblasti Huawei popasuje s interaktívnymi oznámeniami a funkciami widgetov, ktoré Apple, vrátane bezpečnosti, zvláda na výbornú.

Na plné využitie výhod, ktoré výrez v tvare pilulky ponúka, musí Huawei zabezpečiť robustnú softvérovú optimalizáciu. 

Huawei Mate 60 Pro Dynamic IslandZdroj: Phandroid
Huawei Mate 60 Pro Dynamic Island

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.