Vysoký optický zoom sa objaví aj v ďalších telefónoch od čínskeho výrobcu.

Huawei P30 Pro bol prvý telefón, ktorý priniesol 5× optický zoom na Slovensko. V tomto smere patril medzi priekopníkov aj na celom svete.

Jeho nástupca, model P40 Pro, by mal ponúknuť až 10× optické priblíženie. Informuje o tom Huawei Central s odvolaním sa na analytika Ming-Chi Kua. Huawei P40 Pro ponúkne 10× optický zoom vďaka použitiu dvoch zrkadiel. Teleobjektív bude mať rozlíšenie 8 Mpx a clonu f/4.0.

Ming-Chi Kuo tiež tvrdí, že teleobjektívy s 5× optickým zoomom sa v roku 2020 objavia vo viacerých smartfónoch od Huawei. V tomto prípade sa využíva jedno zrkadlo, clona je f/3.4. Takýto teleobjektív sa nachádza vo výbave tohtoročného modelu P30 Pro, budúci rok ho nájdete v štandardnej verzii P40-ky a v prémiových telefónoch radu Nova, Mate a značky Honor.

Podľa dostupných informácií si Huawei objednal v prvej várke 9 miliónov kusov teleobjektívu s 10× optickým priblížením a 28 miliónov teleobjektívov s 5× optickým priblížením.

Zdroj: Huawei Central

Prečítajte si aj:

Prvé rendery naznačujú, ako budú vyzerať Huawei P40 a P40 Pro

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit