Dizajnom neprekvapia.

Huawei koncom marca 2020 predstaví vlajkové lode radu P40. Richard Yu, CEO spotrebiteľskej divízie Huawei, vo svojich vyjadreniach sľuboval doteraz nevídaný dizajn. Avšak prvé rendery, ktoré kolujú internetom, naznačujú niečo iné.

Rendery zverejnil portál 91mobiles.com. Pokiaľ sú pravdivé, Huawei P40 a P40 Pro budú mať podobné spracovanie ako Samsung Galaxy S11, Honor V30 či Vivo V17. Všetky tieto telefóny majú takmer identický dizajn zadného fotoaparátu.

Huawei P40 Pro. Zdroj: 91mobiles

Je možné, že sľubovaná unikátnosť dizajnu bude spočívať v detailoch, ktoré nie sú na týchto renderoch vidieť. Faktom je, že rendery prezrádzajú najmä obdĺžnikový dizajn zadného fotoaparátu. Takisto si môžete všimnúť zaoblený displej v prípade P40 Pro a rovný displej štandardného modelu P40, to však nie sú prekvapujúce informácie.

Obrázky naznačujú, že oba telefóny budú mať USB-C port a tlačidlá na reguláciu hlasitosti – tie v prípade Mate 30 Pro chýbajú. 3,5 mm jack vo výbave telefónu nenájdete, avšak to už dnes málokoho prekvapí.

Huawei P40. Zdroj: 91mobiles

91mobiles.com tiež tvrdí, že štandardná P40-ka ponúkne 6,1 až 6,2-palcovú obrazovku. V prípade modelu Pro bude veľkosť displeja na úrovni 6,5 až 6,7 palca. Takisto sa špekuluje o batérii s kapacitou od 4500 do 5500 mAh a až 50 W nabíjaní. Huawei P40 Pro by mal dostať do výbavy až 5 zadných fotoaparátov a duálny selfie fotoaparát.

Detaily spoznáme koncom marca 2020, kedy budú telefóny oficiálne predstavené.

Ako budú vyzerať smartfóny v roku 2020? Leaker Ice universe poukázal na aktuálny trend v dizajne zadnej strany

Zdroj: 91mobiles.com

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro by mohol dostať až 5 zadných fotoaparátov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit