Huawei skladačkám očividne verí, chystá vraj ďalšiu.

Spoločnosť Huawei vraj testuje nový skladací telefón, ktorý by mal byť predstavený ešte v tomto roku. Informoval o tom portál HuaweiCentral.com s tým, že má ísť o „véčko“ na spôsob Galaxy Z Flip.

Web sa odvoláva na údaje čínskeho portálu Weibo.com, podľa ktorého bude mať tento telefón veľkú vonkajšiu obrazovku a dve batérie – v každej časti skladačky jednu. Väčšia bude mať kapacitu 3170 mAh a menšia 1250 mAh, teda spolu 4570 4420 mAh. Podporované bude rýchle 66-wattové nabíjanie.

Bohužiaľ, ďalšie informácie o tomto telefóne nie sú zatiaľ k dispozícii. Zdroj však odhaduje, že by mohlo ísť o nasledovníka modelu Huawei Pocket S, ktorý bol predstavený v novembri minulého roka, prípadne o nástupcu ďalšej skladačky tohto výrobcu, P50 Pocket, ktorá bola uvedená v decembri 2022.

V každom prípade je zrejmé, že napriek sankciám zo strany niektorých západných krajín, absencii prístupu ku Google službám a problémom s nedostatkom čipov to Huawei so smartfónmi nevzdáva. Práve oblasť skladacích telefónov je jeho doménou a spolu so Samsungom patrí na tomto poli zatiaľ k najaktívnejším hráčom.

O odhodlaní výrobcu svedčí tiež jeho plán predať v aktuálnom roku minimálne 40 miliónov kusov telefónov.

Zdroj: Weibo.com, HuaweiCentral.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.