Napriek problémom pre americké sankcie výrobca nemieni stiahnuť z trhu so smartfónmi, práve naopak.

Spoločnosť Huawei by mala v priebehu aktuálneho roka predať celkovo 40 miliónov smartfónov, tvrdia zdroje z dodávateľského reťazca v tomto odvetví. Informoval o tom portál HuaweiCentral.com, ktorý citoval čínsky portál News.mydrivers.com.

Ide o nový cieľ, keďže pôvodne na začiatku aktuálneho roka výrobca plánoval dodať na trh „len“ 30 miliónov kusov smartfónov. Čínska firma si teda evidentne verí napriek istým problémom, keďže pre sankcie zo strany vlády Spojených štátov amerických má okrem iného ťažkosti so zásobovaním čipmi a prístupom k najnovším technológiám.

Pre porovnanie, z prieskumu spoločnosti Omdia vyplýva, že v roku 2022 spoločnosť Huawei dodala 28 miliónov mobilov. Pre rok 2023 tak zvýšila svoj cieľ o 12 miliónov kusov. Výrobcovi sa darí hlavne na domácom čínskom trhu, kde má trhový podiel 9,2 percenta. Nechce to ale vzdať ani v Európe, vrátane nášho slovenského trhu, kde nedávno začal predávať napríklad fotomobil P60 Pro.

Naopak, vrásky na čele predstaviteľom Huawei môže spôsobiť zámer Európskej únie na zákaz sieťovej infraštruktúry 5G od tejto čínskej firmy v jednotlivých členských krajinách. To, že takéto zákazy však vplývajú na obe strany, potvrdzuje aj správa, že sankcie na Huawei budú stáť USA a ďalšie krajiny okolo sto miliárd dolárov.

Zdroj: HuaweiCentral.com, News.mydrivers.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.