Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pandemický rok ovplyvnil aj počítačový biznis, ktorý je opäť na vzostupe. Tento trend kopírujú aj predajné výsledky spoločnosti Huawei, ktorá v roku 2020 dosiahla medziročný rast objemu dodávok počítačov o 715 %.

Pandémia zamiešala karty nielen v segmente nositeľnej techniky. Dôsledkom práce z domu a dištančného vyučovania je aj zvýšený záujem o počítače. Podľa odhadov analytickej agentúry Canalys porastie globálny trh s počítačmi v roku 2021 o 8 %, pričom hlavnou hnacou silou tohto rastu zostanú notebooky-

V segmente prenosných počítačov je aktívna aj spoločnosť Huawei, ktorá tento rok oslavuje piate výročie pôsobenia na globálnom trhu s počítačmi. Doterajšie výsledky sú dôkazom, že vstup Huawei do tohto segmentu bol úspešný.

Technologický priekopník

Pozoruhodný nárast počtu dodaných kusov je výsledkom dlhoročného vývoja, ktorého stelesnením je séria Huawei MateBook. Prenosné počítače s týmto označením priniesli hneď niekoľko inovatívnych technológií a funkcií – napríklad webkameru schovanú v klávesnici pre vyššiu mieru súkromia, FullView Display s vysokým rozlíšením či možnosť  spolupráce viacerých zariadení na jednej obrazovke (Multi-screen Collaboration). Všetky uvedené funkcie boli vyvinuté ako odpoveď na skutočné potreby používateľov, ktorí práve v období pandémie používajú svoje zariadenia ešte viac – či už na pracovné účely, dištančné vyučovanie alebo na zábavu.

„Za posledné roky sme zaznamenali množstvo malých aj veľkých úspechov a ešte viac výziev, ktoré nás prinútili hľadať inovatívne riešenia. Piate výročie Huawei v počítačovom biznise je pre nás preto výnimočným okamihom. Na jednej strane sme hrdí na pozoruhodné zvýšenie trhového podielu, na druhej strane máme veľké očakávania od pripravovaných noviniek radu MateBook, ktoré predstavíme už čoskoro,“ hovorí Thomas Liu, country manažér Huawei Slovensko.

Inteligentné prepojenie na dosah ruky

Ak vezmeme do úvahy mieru vzájomnej spolupráce, ktorou sa vyznačujú zariadenia Huawei, hranica medzi smartfónom, počítačom a tabletom postupne mizne. Notebooky radu MateBook prišli so sadou funkcií, ktoré uľahčujú vzájomnú synchronizáciu a spoluprácu zariadení rovnakej značky. Huawei Share umožňuje využiť nové spôsoby ovládania telefónu použitím klávesnice a myši počítača, prípadne ďalších vstupných zariadení pripojených k notebooku.

Taktiež pridáva možnosť uskutočniť  hovor prostredníctvom notebooku či bezdrôtové posielanie súborov oboma smermi bez potreby internetového pripojenia jednoduchým pretiahnutím „drag and drop“. Plocha telefónu sa totiž zobrazí ako okno na ploche počítača a umožňuje presúvanie súborov medzi zariadeniami jednoduchým potiahnutím.

Nechýba možnosť otvoriť viacero aplikácií v smartfóne na obrazovke notebooku a jednoducho preklikávať medzi jednotlivými oknami. Môžete tak napríklad odpísať na správu z chatovacej aplikácie prostredníctvom klávesnice počítača.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.