Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei pokorila nový rekord, keď dosiahla hranicu 200 miliónov dodaných smartfónov v roku 2018. Tento úspech sa podarilo dosiahnuť predovšetkým vďaka špičkovým produktom a podpore zákazníkov po celom svete. Celkové predaje zahŕňajú aj sesterskú značku Honor.

Mimoriadnu popularitu smartfónov Huawei jasne dokazujú rekordné predajné čísla. Vlaňajších 200 miliónov dodaných prístrojov je o takmer 50 miliónov viac, ako spoločnosť doručila zákazníkom v roku 2017. Úspech značka zaznamenala predovšetkým pokiaľ ide zariadenia strednej triedy. Modelový rad Nova sa podieľal na viac ako 65 miliónov kusov. Pôsobivé výsledky dosiahli aj špičkové modely. Séria P20 zaznamenala od svojho uvedenia na trh v marci minulého roka viac ako 16 miliónov dodávok a vlajkový rad Mate 20 dokázal len za dva mesiace prekonať hranicu 5 miliónov kusov.

Počas uplynulých ôsmich rokov sa Huawei zameral na spotrebiteľský prístup so silným dôrazom na inovácie s pridanou hodnotu pre zákazníkov. Spoločnosť tiež dominuje inováciám na niekoľkých poliach, ako je fotografovanie, životnosť batérie či umelá inteligencia.

Aj v dôsledku tohto prístupu sa Huawei podarilo zvýšiť dodávky smartfónov z 3 miliónov kusov v roku 2010 na 200 miliónov v roku 2018, čo predstavuje približne 66-násobný nárast. Na globálnom trhu patrí Huawei medzi troch najväčších výrobcov smartfónov, pričom v druhom štvrťroku 2018 sa firma stala druhým najväčším producentom mobilných zariadení s celosvetovým trhovým podielom 14,6 %.

 

Značky: