Spoločnosť Huawei predstavila FreeBuds 3i pre európsky trh. 

Ide o skutočne bezdrôtové Bluetooth slúchadlá s integrovaným aktívnym potlačením hluku. Táto funkcia automaticky vyvolá porovnávanie s AirPods Pro spoločnosti Apple. A pokiaľ sa pozrieme aj na dizajn, tak tomuto porovnaniu sa tieto slúchadlá skutočne nevyhnú. Pri bližšom pohľade sa tento model nevyhne ani porovnaniu s Honor Magic Eearbuds. Obidva modely majú identickú výbavu a prevedenie.

Huawei FreeBuds 3i

Huawei FreeBuds 3i, Zdroj: Huawei

FreeBuds 3i sú vybavené systémom 3 mikrofónov pre každé slúchadlo, z ktorých dva smerujú von a jeden smerom dovnútra. Prvý z nich prijíma hlas, pričom druhý smeruje hlas do uší, aby sa zvýšila kvalita hovoru. V tomto ohľade sú podobné konkurenčným Galaxy Buds+ od spoločnosti Samsung.

Sú však lacnejšie a pridávajú aktívne potlačenie hluku až do 32 dB. Daňou za nižšiu cenu je aj nižšia výdrž batérie na jedno nabitie. FreeBuds 3i vydrží hrať len 3 a pol hodiny, pri telefonovaní táto hodnota klesne na 2,5 hodiny. Nabíjacia krabička však dodá slúchadlám 14,5 hodiny počúvania hudby alebo 10,5 hodiny hovoru navyše. Čas nabíjania je približne 1 hodinu pre slúchadlá a 115 minút pre puzdro samotné.

Huawei FreeBuds 3i

Huawei FreeBuds 3i, Zdroj: Huawei

Ovládanie zahŕňa klepnutia na slúchadlo – dlhé klepnutie zapína alebo vypína ANC, dvojité klepnutie prehrá / pozastaví hudbu a prijíma / ukončuje hovory. V balení sa nachádzajú 4 veľkosti silikónových nástavcov. Slúchadlá majú odolnosť proti vode na úrovni IPX4.

Pokiaľ používate smartfón od Huawei s EMUI10 alebo vyšším, slúchadlá FreeBuds 3i s Bluetooth 5.0 poskytujú rýchle spárovanie a obnovenie automatického prehrávania.

FreeBuds 3i budú dostupné cez obchod Huawei vo Veľkej Británii vo farbe Ceramic White od 20. mája. Cena je 89,99 GBP (prepočet 103 eur). Neskôr sa tieto slúchadlá dostanú do voľného predaja aj vo farbe Carbon Black. Malo by sa tak stať 17. júna. Dostupnosť pre ostatné regióny sa dozvieme čoskoro.

Aktualizované: Cena pre slovenský trh je 119 eur. Viac informácií sa dozviete na www.hihonor.com/sk.

Zdroj: GSMArena

Titulný obrázok: Huawei

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei FreeBuds 3: Technologická ukážka toho, ako si Huawei predstavuje skutočne bezdrôtové slúchadlá

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.