Takto majú vyzerať vylepšené slúchadlá.

O Buds+ sa písalo veľa, ešte v čase, keď nebol známy ich termín predstavenia spolu s novými smartfónmi Samsung Galaxy S20. Hovorilo sa o tom, že by mali mať aktívne odhlučnenie. To však nemajú. Majú množstvo iných podstatných vecí a my sme radi, že sa výrobca vybral trochu inou cestou.

galaxy buds+

Vľavo Buds+ / vpravo minuloročný model Buds

Funkcie a hodnota

Slúchadlá vyzerajú takmer identicky. Odlíšiť ich môžeme prakticky len podľa farby, dotyková podložka bola na našich Buds v mierne inom odtieni. Áno, Buds sme aktívne používali rok a mierne to je na nich vidieť. Avšak nie na prvý pohľad.

Sme radi, že Samsung vyrobil plusový model rovnako. Máte záruku, dlhej odolnosti, nebudú sa vám deformovať, ani špiniť a prakticky ich nemáte šancu poškriabať.

galaxy buds+

Najlepšou vlastnosťou je dlhá výdrž. Na rozdiel od 6 hodín v pôvodnom modeli máte teraz výdrž prehrávania 11 hodín. To už je poznať. Kolíska ich nabije jedenkrát a tak máte 22 hodín bez potreby nabíjania kolísky. Aj tu je USB-C na nabíjanie alebo bezdrôtové nabíjanie, napríklad cez bezdrôtové zdieľanie energie s vaším smartfónom.

To sme mohli urobiť doteraz na Galaxy S10, Note10 a táto možnosť zostáva aj pri nových modeloch radu S20. Dokonca ich môžete nabíjať v starej kolíske a staré v novej. Výborné, takto si predstavujeme upgrade. Ak si totiž kúpite nové a staré posuniete napríklad v rodine, zostáva kompatibilita pri nabíjaní.

Špecialitou je rýchle nabíjanie slúchadiel. Stačia tri minúty v kolíske a máte ich zase pripravené na jednu hodinu prehrávania hudby.

Aplikácia

Na plné využitie potrebujete aplikáciu Galaxy Wearable. Buds+ navonok síce vyzerajú ako Buds, no majú lepšie možnosti zvuku a prepúšťania okolitých zvukov. Tomu sa prispôsobila aj aplikácia a vyzerá inak pre každý typ slúchadiel. Nový model totiž prináša ďalší mikrofón (celkovo sú tu už tri), ktorý umožní lepšie snímanie okolia.

Nie je síce určený na zachytenie zvuku a otáčanie fázy vo forme ANC, ale máte lepšie možnosti nastavenia intenzity okolia. Ideálne ak športujete alebo kráčate mestom. Chcete si vychutnať hudbu, zároveň je pre vás dôležité počuť okolie, no nie tak, aby prehlušovalo reprodukciu. Toto sa podarilo a dokonca sa dajú odomknúť laboratórne funkcie.

Jedna z nich je ešte silnejšie zvýšenie hlasitosti. Vhodné pre nedoslýchavých. Ďalšou je aktivovanie herného režimu, kedy sa zníži latencia prenosu, aby ste dosiahli synchrónny zvuk pri hraní hier.

Dotyková podložka sa dá uzamknúť, rovnako ako v minulosti. Teraz popri štandardných možnostiach ako zastavenie / spustenie prehrávania dotykom alebo úprava hlasitosti sa dá spustiť Spotify. Škoda, že nie je možnosti vybrať, ktorú aplikáciu si chceme spustiť a používatelia musia byť viazaní na túto jednu.

Zvuk

Teraz sú v Buds+ použité dvojpásmové meniče. Máte tak oddelené výšky od basov. Popravde, v slepom teste by sme nepoznali, či máme v ušiach staré alebo nové slúchadlá. Je pravda, že hrajú výborne a basy dosiahnete skutočne silné. To bez negatívneho vplyvu na zreteľnosť ostatných tónov. Po hudobnej stránke ich môžeme odporúčať a nemáme k nim výhrady.

galaxy buds+

Verdikt

Samsung Galaxy Buds+ sú vynikajúce slúchadlá. Kolíska ich síce nabije len 1× avšak celkovo máte k dispozícii prehrávanie po dobu 22 hodín. To už je konkurenčný údaj.

Nabíjať ich môžete aj z telefónu. Kvalita reprodukcie je výborná a veľmi dobre držia v ušiach. Nešpinia sa, sú pohodlné, nikde netlačia a v balení máte aj aretačné gumičky, ktoré zosilňujú obvod slúchadlá a stabilnejšie udržia slúchadlo v ušiach.

galaxy buds+

Pri príležitosti olympiády je tu špeciálne puzdro na kolísku

thumbs-up-icon

Páčilo sa nám

  • Kvalita spracovania
  • Rozmery kolísky
  • 11 hodín na jedno nabitie
  • Nastavenie cez aplikáciu

thumbs-down-icon

Nepáčilo sa nám

  • Okrem Spotify sa nedá definovať iná aplikácia na spustenie
  • Horšie spracovanie tlačidiel L a R vo vnútri kolísky

Cena: 169 EUR, ich aktuálnu akciovú cenu zistíte na Datacomp.sk

Zapožičal: Samsung

Prečítajte si aj:

Úplne všetko o Samsung Galaxy S20, S20+ a S20 Ultra 5G (VIDEO TOUCHIT)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.