Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Huawei nedávno predstavil slúchadlá Huawei FreeBuds 5 – najnovší prírastok do rodiny svojich audio produktov.

Okrem moderného dizajnu ponúknu slúchadlá FreeBuds 5 používateľom prémiový zvuk, vďaka čomu sa budete cítiť akoby ste sa nachádzali priamo v nahrávacom štúdiu. Vďaka špičkovým akustickým vlastnostiam ide o prvé open-fit slúchadlá, ktoré získali certifikáciu HWA a Hi-Res Audio Wireless.

FreeBuds 5 podporujú možnosti nastavenia viacerých ekvalizérov, takže môžete voľne upravovať nastavenia zvuku, vybrať režim zosilnenia basov alebo zosilnenia výšok presne podľa svojich preferencií. Okrem podpory možností nastavenia viacerých ekvalizérov podporujú slúchadlá FreeBuds 5 aj vlastné nastavenia ekvalizéra, ktorý ponúka 10 frekvenčných pásiem, čo umožňuje vytvoriť si vlastný jedinečný štýl počúvania.

Kvalita zvuku potvrdená certifikáciou

Huawei FreeBuds 5 poskytujú používateľom prémiový zvuk na úrovni štúdia. Túto schopnosť získali vďaka dvom kodekom HD zvuku, vďaka čomu sú FreeBuds 5 vôbec prvými TWS slúchadlami, ktoré podporujú dynamický prenos zvuku od 144 kb/s do 960 kb/s. To však nie je všetko – slúchadlá dokonca dokážu dynamicky optimalizovať prenosovú rýchlosť v reálnom čase v závislosti od sieťového prostredia, s cieľom dosiahnuť rovnováhu medzi kvalitou zvuku a plynulým prehrávaním.

Slúchadlá tiež podporujú kódovanie zvuku Huawei L2HC a LDAC™ HD, vďaka čomu môžu prenášať HD zvuk v ekosystémoch HarmonyOS aj Android. Navyše novinka podporuje bleskurýchly prenos zvuku, ktorý je kvalitnejší ako CD – vzorkovacia frekvencia dosahuje 96 kHz/24 bitov s rýchlosťou až 960-990 kb/s, čo vytvára autentický zvuk s čistým vykreslením detailov.

Personalizovaný audio zážitok so širokopásmovým adaptívnym ekvalizérom

Vďaka vylepšenému algoritmu optimalizácie v reálnom čase v ultra širokom frekvenčnom rozsahu dokážu slúchadlá FreeBuds 5 v reálnom čase rozpoznať zvuk odrazený od zvukovodu pomocou vysoko citlivého mikrofónu v uchu. Už za pár milisekúnd sa vykoná výpočet parametrov pre 16 frekvenčných pásiem a nakoniec odošle parametre do ultramagnetického dynamického meniča, ktorý upraví frekvencie tým správnym spôsobom. Vďaka tomuto algoritmu slúchadlá Huawei FreeBuds 5 pri prehrávaní hudby používateľom poskytujú personalizované nastavenia v celom rozsahu od 100 Hz do 2000 Hz, a to v priebehu 2 sekúnd. To znamená, že si môžete vychutnať rovnako kvalitný zvuk bez ohľadu na štruktúru zvukovodu, štýl nosenia alebo úroveň hlasitosti.

Slúchadlá FreeBuds 5 poskytujú viacero možností nastavenia ekvalizéra, takže si môžete ľubovoľne upraviť nastavenia zvuku, či zvoliť režim zosilnenia basov alebo zosilnenia výšok podľa svojich preferencií. Ekvalizér umožňuje voľné nastavenie 10 frekvenčných pásiem, vďaka čomu si každý vytvorí vlastný jedinečný štýl počúvania.

Výkonný ultra-mag ovládač pre dokonalé basy

Slúchadlá Huawei FreeBuds 5 sú vybavené ultramagnetickým dynamickým meničom poháňaným dvojitými prstencovými magnetmi a membránou s priemerom 11 mm, vďaka čomu poskytujú skvelý basový zážitok, silný akustický výkon, veľké amplitúdy a vynikajúcu prechodovú odozvu.

Slúchadlá Huawei FreeBuds 5 využívajú inovatívnu technológiu “zvukového turba”, ktoré umožňuje väčšie prúdenie vzduchu. Membrána tak pri vibráciách pociťuje menší odpor, čo vedie k intenzívnejšej odozve zvuku. Slúchadlá do uší sú tiež vybavené ešte efektívnejšou basovou trubicou, ktorá poskytuje hlboké basové tóny a krištáľovo čistý zvuk.

Slúchadlá, ktorým nič neunikne

FreeBuds 5 majú vylepšenú schopnosť snímania zvuku z mikrofónu. V praxi to znamená, že každé slúchadlo je vybavené tromi vysoko citlivými mikrofónmi, ktoré zachytávajú okolitý hluk presnejšie ako riešenie potlačenia hluku s dvoma mikrofónmi, ktoré sa pri TWS slúchadlách bežne používa. Dva mikrofóny mimo ucha zachytávajú vonkajší hluk, zatiaľ čo mikrofón v uchu zbiera hluk v ušnom kanáliku, čím sa potláča nízkofrekvenčný hluk. Ultra-mag dynamický menič je ďalším výdobytkom novinky FreeBuds 5, ktorý umožňuje slúchadlám do uší presne prehrávať silné zvukové vlny pre čo najkvalitnejší audio zážitok zakaždým, keď si nasadíte slúchadlá.

Technológia rušenia okolitého hluku (ANC) slúchadiel poskytuje prispôsobenú amplitúdu potlačenia hluku, ktorá nevyvíja tlak na ucho a zaručuje pohodlnejší zvukový zážitok. FreeBuds 5 dokážu rýchlo rozpoznať okolitý hluk a automaticky prepínať medzi rôznymi režimami potlačenia hluku.

Po zapnutí inteligentného dynamického ANC sa slúchadlá automaticky prepnú do všeobecného režimu, keď sa nachádzate v prostredí s nízkym/stredným hlukom, napríklad v kaviarni. Naopak, ak sa nachádzate v tichom prostredí, napríklad v knižnici, aktivuje sa režim Cozy, ktorý odstráni nežiaduci hluk strojov, ako sú klimatizácie či počítače.

Značky: