Za cenu 159 eur.

Huawei koncom marca 2023 predstavil viacero produktov pre čínsky trh – vlajkovú loď P60 Pro, skladateľný telefón Mate X3, hodinky Huawei Watch Ultimate aj slúchadlá Huawei FreeBuds 5.

Hodinky Watch Ultimate sú už v predaji aj na Slovensku a od 24. apríla 2023 sa k nim pridali aj slúchadlá FreeBuds 5. Tie sa na Slovensku predávajú za 159 eur.

Slúchadlá Huawei FreeBuds 5 zaujmú atypickým a štýlovým dizajnom, ktorý sa po niekoľkých generáciách konečne vizuálne odlišuje od AirPodov. Výrobca tvrdí, že slúchadlá majú dizajn „kvapky vody“ a sami sme zvedaví, ako pohodlne sa budú nosiť v ušiach. Zmenil sa aj dizajn nabíjacieho puzdra, ktoré pripomína oválne vajíčko.

Huawei FreeBuds 5Zdroj: Huawei
Huawei FreeBuds 5

S Hi-Res zvukom a dynamickým ANC

FreeBuds 5 sú kôstkové slúchadlá. Využívajú 11 mm duálne magnetické meniče a vo výbave majú aj tri mikrofóny pre účely aktívneho odhlučnenia (ANC). To síce nie je také efektívne ako v prípade tzv. štupľových slúchadiel (napr. Huawei FreeBuds Pro 2), avšak v určitých situáciách sa môže zísť. Slúchadlá sa dokážu dynamicky prepínať medzi jednotlivými režimami aktívneho odhlučnenia podľa okolitého hluku a ponúkajú aj odhlučnenie počas telefonovania.

K dispozícii je adaptívny ekvalizér, podpora pre Hi-Res Audio a LDAC a L2HC kodeky. Nechýba ani technológia na pripojenie k dvom zariadeniam súčasne. Huawei uvádza výdrž na úrovni 5 hodín počúvania hudby bez ANC, resp. 3,5 hodiny s ANC. V kombinácii s nabíjacím puzdrom sa výdrž predĺži na 30 hodín bez ANC, resp. 20 hodín s ANC.

Slúchadlá majú odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP54, avšak nabíjacie puzdro takúto odolnosť neponúka. Puzdro môžete nabíjať cez USB-C alebo bezdrôtovo.

Huawei FreeBuds 5Zdroj: Huawei
Huawei FreeBuds 5

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit