Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei zaznamenala v segmente smart hodiniek vynikajúci úspech, keď sa dostala za prvý štvrťrok tohto roka celosvetovo na druhé miesto. S 2,6 miliónmi predaných kusov, čo zodpovedá medziročnému rastu o 118,5%, je Huawei značkou, ktorá zaznamenala najvyšší nárast spomedzi konkurencie. A to aj napriek tomu, že globálny predaj smart hodiniek medziročne klesol o 7,1%.

Tieto dáta zverejnila vo svojej správe o nositeľnej elektronike (Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker) spoločnosť IDC (International Data Corporation). Predaje celého segmentu nositeľnej elektroniky, kam okrem smart hodiniek patria napríklad aj fitness náramky či bezdrôtové TWS slúchadlá, sa celosvetovo vyšplhali na 72,6 milióna kusov. Medziročný nárast teda dosiahol 29,7%.

Podľa správy si spoločnosť Huawei udržala v prvom štvrťroku 2020 vysoký podiel aj na trhu s nositeľnou elektronikou. Jej predaje medziročne vzrástli o 62,2%.

IDC tiež uvádza, že spoločnosť Huawei naďalej rástla vďaka svojej silnej online prítomnosti a úzkym väzbám s maloobchodníkmi. Okrem čínskeho trhu dosiahla spoločnosť Huawei úspechy aj na ďalších ázijských trhoch, v Európe a Latinskej Amerike.

“V marci tohto roka sme predstavili vynovenú generáciu obľúbených hodiniek Huawei Watch GT 2e, ktorá prináša ešte viac športových funkcií. Navyše vďaka neustálej optimalizácii technológie senzorov prinášajú smart hodinky mimoriadne presné sledovanie kondície a zdravia, čo z nich robí ideálneho pomocníka pre každého, kto žije aktívne a zaujíma sa o svoje zdravie,” hovorí Thomas Liu, country manager Huawei Slovensko a dodáva: Pozitívnu spätnú väzbu si hodinky vyslúžili aj za novú funkciu merania hladiny kyslíka v krvi. Bezkonkurenčná výdrž batérie je samozrejmosťou, ktorá prepája všetky generácie našich hodiniek. To je len niekoľko príkladov inovácií, ktoré Huawei prináša do tohto segmentu.”

Smart hodinky sú dôležitou súčasťou stratégie Huawei AI Life. Jej cieľom je integrovať všetky inteligentné zariadenia do jedného ekosystému. Vďaka nemu ponúknu hodinky ešte bohatšiu škálu fitness funkcií a viac možností sledovania zdravia.