Na akcii HUAWEI Spring 2022 Smart Office Launch počas MWC firma oznámila uvedenie siedmich nových produktov vrátane najnovšieho vlajkového notebooku, prvého počítača typu „všetko v jednom“, nového notebooku typu „2 v 1“, prvého E-Ink tabletu, nového tabletu so systémom HarmonyOS, vôbec prvej Huawei tlačiarne a nového prenosného reproduktora.

Tieto novinky sú súčasťou väčšieho plánu, ktorý Huawei oznámil s cieľom vytvoriť inteligentné kancelárie. V rámci systému Super Device môžu používatelia preťahovať ikony z iných zariadení Huawei do svojho počítača, ktorý bude slúžiť ako centrálne centrum pre inteligentnú kanceláriu obsahujúcu spoluprácu zariadení.

Super device, super kreativita: Budovanie inteligentnej kancelárie

V úvode svojho vystúpenia Richard Yu z Huawei opísal čo je to Super Device. V roku 2018 Huawei predstavil funkciu OneHop na pripojenie a zdieľanie súborov medzi telefónmi Huawei a počítačmi.

Richard Yu, riaditeľ CBG Huawei počas predstaveniaZdroj: Huawei
Richard Yu, riaditeľ CBG Huawei počas predstavenia

V roku 2020 ďalej uviedla funkciu Multi-screen Collaboration, ktorá umožňuje zobrazenie telefónu ako okna na pripojenom tablete alebo PC. V roku 2021 potom umožnila počítačom, smartfónom, tabletom a inteligentným obrazovkám Huawei vytvoriť Super Device na lepšiu spoluprácu. Jedno zariadenie sa môže pripojiť k druhému po tom, ako sa ich ikony pretiahli k sebe, čím sa vytvoril systém Super Device. Ten umožňuje, aby každé zariadenie slúžilo ako funkčný modul, takže sa môžu zdieľať ich schopnosti a zdroje.

Zdroj: Huawei
Vzájomné prepojenie zariadení: Super Device

Je to napr. aj cesta ako zriadiť efektívnu videokonferenciu po pripojení PC k inteligentnej obrazovke a pracovať tak vo väčšom pohodlí. Po prepojení oboch zariadení môžete na obrazovke PC otvoriť až tri okná telefónu na vykonávanie viacerých úloh. Tiež sa dá vytvoriť Super Device vytvorené vo vzájomnom prepojení počítača, tabletu a stylusu.

Huawei Mobile App Engine umožňuje aj pri používaní počítača využívať mobilné aplikácie z AppGallery.

Na MWC predstavené HUAWEI MateBook X Pro, MateStation X, MateBook E, MatePad Paper a MatePad podporujú vyššie popísanú funkciu Super Device. Funkcie Super Device si môžete vyskúšať aj pri starších modeloch, potrebná je aktualizácia Huawei PC Manager.

Zdroj: Huawei
Aktualizácia PC Manažéra

HUAWEI MateBook X Pro prináša vylepšený inteligentný zážitok

Notebook HUAWEI MateBook X Pro prináša voči minulosti vylepšenie z hľadiska estetického dizajnu a inovatívnych technológií. Je vybavený dotykovým displejom Real Colour FullView s uhlopriečkou 14,2 palca, má rozlíšenie 3,1K, a pomer obrazovky k telu až 92,5 %. Ako prvý produkt na svete prichádza s certifikátom TÜV Rheinland na presnosť farieb duálneho farebného gamutu na profesionálnej úrovni- Hmotnosť tohto notebooku je len 1,38 kg.

Huawei MateBook X ProZdroj: Huawei
Huawei MateBook X Pro

HUAWEI MateBook X Pro je vybavený systémom šiestich reproduktorov HUAWEI SOUND. Funkcia Free Touch Gesture umožňuje robiť snímky obrazovky, spúšťať nahrávanie obrazovky a upravovať jas obrazovky a hlasitosť prehrávania jednoduchými gestami.

Notebook HUAWEI MateBook E ako počítača 2 v 1

HUAWEI MateBook E kombinuje výhody tradičných notebookov a tabletov. Je veľmi tenký, v najhrubšej časti má len 7,99 mm a hmotnosť je len 709 gramov. Vyznačuje sa kinematografickým širokým farebným gamutom, presnosťou farieb na profesionálnej úrovni a špičkovým jasom obrazovky až 600 nitov.

Huawei MateBook EZdroj: Huawei
Huawei MateBook E

Nie je problém ho používať na jasnom slnečnom svetle. V spojení s ekosystémom aplikácií Windows a periférnymi zariadeniami na zvýšenie produktivity, ako sú HUAWEI M-Pencil a HUAWEI Smart Magnetic Keyboard, pomáha tento notebook pracovať čo najefektívnejšie.

HUAWEI MateStation X ako all-in-one počítač typu

Prvým all-in-one stolným počítačom od Huawei je MateStation X. Vyznačuje sa minimalistickým estetickým dizajnom bez viditeľných portov na zadnej strane. Vďaka unikátnej konštrukcii dynamického závesu môžete ľahko nastaviť uhol odklonu obrazovky len jediným prstom.

Huawei MateStation XZdroj: Huawei
Huawei MateStation X

HUAWEI MateStation X je vybavený displejom s rozlíšením 4K+ a presnosťou farieb ΔE ≤ 1. HUAWEI MateStation X s veľkou 28,2-palcovou obrazovkou má úzky rámik na všetkých štyroch stranách a 92 % pomer obrazovky k telu. Má tiež antireflexnú vrstvu a podporuje 10-bodový multidotykový displej, pričom ponúka aj kvalitný zvuk. HUAWEI MateStation X je vhodný na domáce aj kancelárske použitie.

Tablet HUAWEI MatePad Paper s technológiou E-Ink

Tento tablet je vybavený 10,3-palcovým E-Ink FullView displejom s pomerom obrazovky k telu 86,3 %. Je vybavený algoritmom E-Ink Display Enhancement Algorithm, ktorý prináša prirodzený zážitok podobný papieru. Spolu s HUAWEI M-Pencil 2. generácie podporuje MatePad Paper viacero vstupných metód, ako je písanie rukou, hlasový záznam a konverzia písania rukou na text.

Huawei MatePad PaperZdroj: Huawei
Huawei MatePad Paper

Ako E-Ink tablet s operačným systémom HarmonyOS prináša ďalšie možnosti. V čítaní obsahu z Huawei telefónu alebo PC môžete pokračovať na pripojenom tablete. Tiež môže fungovať ako externý úložný disk pre PC, čo umožňuje obojsmerný prenos dokumentov a e-kníh na väčšie pohodlie a produktivitu.

Tablet HUAWEI MatePad

Nový HUAWEI MatePad je vybavený 10,4-palcovým 2K FullView displejom s 84 % pomerom obrazovky k celkovému telu. Displej bol certifikovaný inštitútom TÜV Rheinland ako displej s nízkym obsahom modrého svetla a je bez blikania. Kompatibilný s HUAWEI M-Pencil (2. generácia), podporuje funkcie ako HUAWEI Free Script, Annotations a Take Snippet na pohodlnejšie písanie poznámok. Na vytvorenie efektívnejšieho a pohodlnejšieho zážitku pre používateľov v režime na šírku je HUAWEI MatePad vybavený aj funkciami Multi-window a App Multiplier.

Huawei MatePad
Huawei MatePad

HUAWEI MatePad s operačným systémom HarmonyOS 2 sa dokáže bezproblémovo pripojiť k iným zariadeniam Huawei vrátane telefónu na preťahovanie súborov a PC na efektívnu prácu pomocou režimov Mirror Mode, Extend Mode a Collaborate Mode.

HUAWEI PixLab X1 ako prvá multifunkčná laserová tlačiareň Huawei

S modelom PixLab X1 Huawei štartuje biznis v oblasti laserových tlačiarní. Zariadenie tlačí, skenuje a kopíruje, je vhodná pre domácnosti aj malé kancelárie. Funkcie ako Pop-up Pairing, Tap to Print a Remote Printing uľahčujú používanie tlačiarne spolu s telefónmi a tabletmi Huawei. PixLab X1 je tiež prvou tlačiarňou v odvetví, ktorá má konštrukciu zásuvky na tonerovú kazetu na jednoduchú výmenu spotrebného materiálu.

Huawei PixLab X1Zdroj: Huawei
Huawei PixLab X1

HUAWEI Sound Joy ako prenosný reproduktor

HUAWEI Sound Joy je prvý prenosný reproduktor Huawei, ktorý bol navrhnutý spoločne s legendárnou spoločnosťou Devialet a vďaka systému štyroch reproduktorových jednotiek prináša výbornú kvalitu zvuku. Vďaka 8800 mAh batérii ponúka dlhú výdrž, čo znamená 26 hodín nepretržitého prehrávania na jedno nabitie. Dodáva sa s odolnosťou voči vode a prachu na úrovni IP67. V predaji je v dvoch farbách – obsidiánovo čiernej a smrekovo zelenej.

Huawei Sound JoyZdroj: Huawei
Huawei Sound Joy

Zdroj: Huawei, vlastné

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.