Šikovný tablet za tri stovky.

Huawei predstavil nový tablet s názvom MediaPad M5 lite. Ten dopĺňa modely MediaPad T5 a MediaPad M5, pričom cenou aj výbavou zapadá presne medzi ne. Novinka ponúka 10,1-palcový displej s rozlíšením 1920 × 1200 pixelov a technológiou ClariVu pre kvalitnejšie zobrazenie obrazu. Nechýba režim na tlmenie modrého svetla, ktorý dnes považujeme za samozrejmosť.

Tablet má 7,7 mm a hmotnosť 475 gramov. Jeho základom je procesor Kirin 659, ktorý poháňa aj tablet MediaPad T5. V porovnaní s ním má novinka väčšiu pamäť a úložisko – 3 GB RAM a 32 GB. MediaPad M5 lite v porovnaní so svojim lacnejším súrodencom poteší aj USB-C portom a väčšou batériou s kapacitou 7500 mAh.

Praktickou vlastnosťou je stylus M-Pen Lite, ktorý je súčasťou balenia a rozpozná viac ako 2000 úrovní tlaku. Tablet má takisto Harman Kardon reproduktory a 3,5 mm konektor.

Huawei MediaPad M5 lite sa dostane do predaja už v polovici januára. Telekom ho bude predávať za 329 eur v LTE verzii. Ostatní operátori ho zaradia od februára. Vo voľnom predaji bude k dispozícii Wi-Fi verzia za 299 eur.

Huawei MediaPad M5 lite

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei MediaPad T5 10 LTE: Lacný tablet s kompromismi

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit