Aktuálne sú dostupné v beta verzii a aj na Slovensku.

Huawei predstavil svoju mapovú aplikáciu. Nazýva sa Petal Maps a môžete si ju stiahnuť z obchodu AppGallery.

Petal Mapy rozširujú rodinu Petal aplikácií – nástroj Petal Search funguje ako mobilný vyhľadávač, ktorý okrem iného umožňuje rýchlo a jednoducho vyhľadať mobilné aplikácie, ktoré nie sú zatiaľ dostupné v obchode AppGallery. Pomocou Petal Search si ich môžete stiahnuť do vášho Huawei telefónu.

Aplikácia Petal Maps je aktuálne dostupná vo viac ako 140 krajinách v beta verzii. K dispozícii je aj na Slovensku.

Mapy od Huawei ponúkajú základnú funkcionalitu – môžete si nastaviť adresu bydliska a práce a uložiť si aj ďalšie obľúbené miesta. Petal Mapy aktuálne ponúkajú navigáciu iba pre vozidlá, pešia navigácia a navigácia pomocou mestskej hromadnej dopravy nie je k dispozícii. Minimálne v Bratislave nie. Očakávame, že tieto funkcie pribudnú v budúcnosti.

Petal Mapy zobrazujú aj aktuálny stav na cestách, takže si rýchlo skontrolujete, či vás na ceste domov čaká zápcha alebo nie.

Praktické je, že mapy obsahujú aj informácie o okolitých objektoch, ako sú reštaurácie, potraviny či parkovacie miesta. Huawei však musí na databáze objektov ešte popracovať – a aj preto sú Petal Mapy zatiaľ dostupné iba v beta verzii.

Aplikácia Petal Maps

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Huawei AppGallery: Tieto slovenské a bankové aplikácie v ňom nájdete (DOPLNENÉ k 5. 8.)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit