Globálneho predstavenia sa dočkáme na CES v januári.

Huawei Mate 8 je už tretia vlajková loď tohto výrobcu v roku 2015. Dopĺňa modely Huawei P8 a Huawei Mate S, ktoré boli uvedené celosvetovo. Mate 8 je zatiaľ dostupný iba v Číne, globálneho uvedenia na trh sa dočkáme v januári.

Zariadenie má 6-palcový Full HD displej s 2,5D sklom, ktoré ponúka aj Mate S. Najväčším lákadlom nového phabletu je procesor Kirin 950 s ôsmimi jadrami a výrazne lepším výkonom + efektivitou spotreby v porovnaní s predchodcom (Kirin 930). Súčasťou hardvérovej výbavy je aj grafický čip Mali-T880 a podpora LTE Cat 6, ktorú využijete napr. na surfovanie v 300 Mbps 4G sieti od Telekomu v Petržalke.

Nechýba snímač odtlačkov prstov, ktorý je lepší v porovnaní s rok starým Mate 7. Zadný fotoaparát má rozlíšenie 16MP a senzor Sony IMX298, batéria ponúka kapacitu 4000 mAh. Cenu nepoznáme, vieme však, že základom je operačný systém Android 6.0 s nadstavbou EMUI a že Mate 8 bude dostupný vo verzii s 3 GB /4 GB RAM a s úložiskom o veľkosti 32 GB / 64 GB / 128 GB. Ďalšie informácie, ktoré sa priamo týkajú aj európskeho trhu, by sme mali spoznať na CES.

huawei-mate-8-dual_nowat

Zdroj: Engadget

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit