Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Je to už takmer desať rokov, odkedy sa Huawei zaradil na zoznam výrobcov nositeľných zariadení.

Stalo sa tak v roku 2014, keď výrobca predstavil svoj prvý smart náramok, Huawei TalkBand B1. Odvtedy spoločnosť prešla dlhú cestu. Huawei neustále vyvíja a zdokonaľuje svoje wearables produkty, ktoré sú jasným dôkazom záväzku vytvárať naozaj špičkové nositeľné zariadenia.

Od nováčika po inovátora v odvetví

V priebehu rokov urobil Huawei veľké pokroky pri vývoji tzv. wearables: od využitia inovatívnych technológií, cez jedinečný dizajn produktov až prémiové materiály a moderné funkcie. Rozmanité portfólio Huawei produktov ponúka množstvo rôznych nositeľných zariadení vhodných pre každého používateľa. Smart náramky, či hodinky pomáhajú používateľom s ich každodennými potrebami, ponúkajú sledovanie športu a zdravia, hodnotenie rizík a aktívny manažment zdravia. V skratke – pomáhajú rozvíjať zdravý životný štýl.

Za posledné desaťročie sa spoločnosť Huawei zamerala na poskytovanie najlepších nositeľných produktov s využitím najnovších technológií. Zameraním sa na vlastný výskum a vývoj a využívanie vedeckých poznatkov značka vytvorila inovatívne riešenia na monitoring zdravia, ako sú senzory, algoritmy a funkcie. Tie následne integrovala do svojich nositeľných produktov.

Revolučné riešenia pre zdravie

V roku 2016 Huawei uviedol na trh svoju prvú vlastnú technológiu optického monitorovania životných funkcií, Huawei TruSeen™ 1.0. V nasledujúcom roku spoločnosť vyvinula svoje vlastné senzorové riešenia, ktoré umožňujú nositeľným zariadeniam podporovať šesť typov dynamického monitorovania srdcového tepu. V roku 2018 pridal TruSeen™ 3.0 24-hodinové nepretržité monitorovanie srdcovej frekvencie. V roku 2020 bol do hardvérového modulu TruSeen™ 4.0 začlenený vysokovýkonný snímač EKG, ktorý predstavuje prelomovú cestu s možnosťami detekcie elektrokardiogramu na lekárskej úrovni a funkciami nepretržitého monitorovania kyslíka v krvi. Najnovší TruSeen™ 5.0+ teraz ponúka vylepšenú presnosť detekcie a podporuje viac zdravotných výskumov a kontrol hodnotenia rizík. Značka však neskončila a chystá sa vydať ďalšiu iteráciu, TruSeen™ 5.5+ v septembri tohto roku. Spoločnosť Huawei, ktorá pôvodne podporovala iba detekciu srdcového tepu, sa za posledných 8 rokov neustále zlepšovala a inovovala. To viedlo k zavedeniu funkcií ako TruSleep™, TruRelax™ a TruSport™, ktoré prinášajú monitorovanie srdcovej frekvencie, sledovanie kyslíka v krvi a sledovanie stresu, ktoré poskytuje komplexnú správu celkového zdravia na zápästia používateľov.

Kvalita potvrdená patentom

Ako jeden z najväčších svetových patentových prispievateľov spoločnosť Huawei Health za posledných 8 rokov požiadala o viac ako 800 patentov a publikovala 8 výsledkov výskumu ESC podľa smerníc ESC 2020 o fibrilácii predsiení. V roku 2022 boli Huawei WATCH D uvedené na trh na celom svete a získali certifikáciu CE, vďaka čomu sú dostupné na používanie v 33 krajinách Európy. Išlo o prvé nositeľné zariadenie v tomto odvetví, ktoré využívalo hybridnú technológiu merania krvného tlaku, ktorá používateľom umožňuje presne merať krvný tlak pomocou tlakovania mikropumpou, čo im umožňuje merať krvný tlak kedykoľvek. Hybridná technológia bola v popredí tohto odvetvia za posledné 3 roky, pričom spoločnosť Huawei uviedla na trh svoj najnovší rad Huawei WATCH 4, ktorý sa zameriava na popredné funkcie značky v oblasti riadenia zdravia. Funkcia Health Glance hodiniek Huawei WATCH 4 Series detekuje 7 fyziologických indikátorov a vytvára celkovú komplexnú správu o zdravotnom stave. Zahŕňa presné monitorovanie srdcovej frekvencie, detekciu EKG, analýzu arytmie PPG a kontroly dýchania, čo používateľom poskytuje prispôsobené hodnotenie zdravotného stavu. Ako najrozsiahlejšie inteligentné hodinky značky, Huawei WATCH 4 ponúkajú nielen pokročilé funkcie pre zdravie, ale obsahujú aj ďalšie funkcie, ktoré sú popredné v odvetví, čím opäť posúvajú technologické hranice inteligentných hodiniek k novým horizontom.

S cieľom poskytnúť spotrebiteľom tie najlepšie nositeľné funkcie Huawei spolupracuje s ekologickými partnermi na zlepšovaní riešení monitorovania zdravia a hľadaní nových možností prevencie chronických chorôb. Prostredníctvom aplikácie Huawei Health App už hodinky ponúkajú prispôsobené športové a zdravotné odporúčania, ktoré pokrývajú rôzne každodenné scenáre, ako je spánok, strava, celkové zdravie, cvičenie a emócie.

Úspech potvrdený číslami

Za posledných 10 rokov spoločnosť Huawei zrýchlila globálny rast profesionálneho výskumu v oblasti nositeľných technológií. Značka má 10 výskumných ústavov, 3 fitness a zdravotné laboratóriá po celej Číne, a zriaďuje aj vlastné zdravotnícke laboratóriá v Európe. Dodávka inteligentných hodiniek Huawei celosvetovo presiahla 130 miliónov kusov a aplikácia Huawei Health (Zdravie) má celosvetovo viac ako 450 miliónov aktívnych používateľov. Smart hodinky Huawei dominovali viac ako polovici čínskeho trhu za posledné 4 roky vďaka výskumu značky v oblasti športových a zdravotných monitorovacích možností.

Spolupráce s odborníkmi naprieč odvetviami

Ani tu však Huawei neskončil. Spoluprácou s viac ako 100 profesionálnymi inštitúciami na celom svete a účasťou viac ako 13 miliónov používateľov umožnila spoločnosti Huawei pripraviť pôdu pre monitorovanie zdravia nositeľných zariadení. Aplikácia HUAWEI Research zahŕňa viac ako 200 zdravotných štúdií, ktoré zahŕňajú výskum na témy, ako je zdravie srdca, povedomie o dýchaní pri spánku, respiračná pohoda, zdravie ciev, manažment glukózy v krvi a ďalšie. Huawei sa snaží začleniť ďalšie funkcie monitorovania zdravia na sledovanie zdravia vaječníkov, emočného zdravia a krvného tlaku počas cvičenia.

Experti Huawei študovali množstvo dát o zdraví srdca, ktoré poskytla viac ako 5 miliónová používateľská základňa. Ďalšie vzorky predstavovali 810 000 používateľov pre vaskulárne zdravie, približne 800 000 pre štúdie zdravia dýchacích ciest, viac ako 300 miliónov pre výskum povedomia o dýchaní pri spánku a takmer 300 000 pre výskum zdravia krvného tlaku.

Pri vývoji digitálneho monitorovania zdravia zohrávajú inteligentné hodinky strategickú úlohu pri podpore aktívneho manažmentu zdravia. Čo sa týka presnosti inteligentných hodiniek, je však stále čo zlepšovať. Aby sa zvýšila presnosť detekcie chronických chorôb, spoločnosť Huawei sa zaviazala spolupracovať s odbornými inštitúciami a partnermi.

Cieľom tohto strategického úsilia je podporovať vývoj riešení a algoritmov, ktoré zabezpečia presnejšie údaje a výsledky. Huawei sa snaží poskytnúť používateľom vylepšený zážitok z monitorovania zdravotného stavu, čo je lídrom v neustálom vývoji nerušivých a inteligentných nositeľných zariadení, ktoré budú prínosom pre jednotlivcov, rodiny a priemysel.

Predstavenie horúcej novinky už 14. septembra

A práve pri príležitosti 10. výročia od vstupu na trh s nositeľnými zariadeniami Huawei predstaví nové funkcie monitorovania zdravia. Najnovší produkt z tejto kategórie Huawei uzrie svetlo sveta už budúci týždeň – konkrétne 14. septembra 2023 v Barcelone. Témou podujatia je „Fashion Forward“, čo naznačuje, že značka sa zameriava na premostenie technológie a štýlu. Spolu s uvedením produktov na trh Huawei čoskoro predstaví svoju nadchádzajúcu globálnu produktovú stratégiu, ktorá zamieša karty aj v kategórii wearables.

Značky: