Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei Technologies (Slovensko) zaznamenala na konci júla ďalší mílnik v rámci ambiciózneho plánu spoločenskej zodpovednosti. Dobrovolníci z radov zamestnancov sa zúčastnili revitalizačných prác v Základnej škole Svätej rodiny v Bratislave.

Spolu 15 dobrovoľníkov zo slovenskej pobočky Huawei si vyhrnulo rukávy a v petržalskej škole pomohli s vymalovaním plotu, stien, úpravou fasády a uprataním okolia školy. „Tento rok sa pre nás nesie v znamení ekologickej udržateľnosti. Chceme ukázať, že korporátna zodpovednosť pre nás nie je len prázdnym marketingovým heslom, a že v mene dobrej veci sa nebojíme zašpiniť si ruky,“ hovorí Mariana Trstíková, PR manažérka Huawei Technologies (Slovak). „Do tejto aktivity sme sa zapojili s radosťou a aj preto, že nám nie je jedno v akom prostredí sa deti vzdelávajú“ dodala.

Firma sa dlhodobo zaujíma o prostredie vzdelávania. Na Slovensku organizuje hneď niekoľko projektov, intenzívnu spoluprácu už otvorila aj s univerzitou TUKE. Ďalším príkladom je účasť Huawei v projekte Detskej ekonomickej univerzity 2021, v rámci ktorého spoločnosť navštívilo 50 študentov základných škôl. Projekt každoročne zoznamuje deti druhého stupňa so svetom ekonómie, technológií a manažmentu. V rámci programu sa deti v Huawei dozvedeli viac o aktivitách a histórii spoločnosti, tento ročník sa však vyznačoval najmä praktickosťou a dôrazom na kuriozity zo sveta inovácií.

Detský pavilón v NÚSCH

Minulý rok otvoril Národný ústav srdcových a cievnych chorôb špičkový pavilón Detského kardiocentra. Zariadenie je vybavené najmodernejšimi technológiami, okrem toho sa od iných nemocníc s podobným zameraním líši aj vysokou úrovňou služieb pre pacientov a rodičov.

V rámci každoročného projektu One Thousand Dreams spoločnosť novému kardiocentru darovala knihy, hračky a techniku v hodnote niekoľko tisíc Eur. „Základným cieľom projektu je darovať knihy vybranej škole alebo vzdelávaciemu zariadenu. Na Slovensku sme sa však rozhodli tento cieľ rozšíriť, aby korešpondoval s úrovňou starostlivosti, ktoré NÚSCH poskytuje,“ vysvetľuje M. Trstíková. Odovzdanie daru prebehlo za účasti vysokých predstaviteľov NÚSCH a Huawei Technologies (Slovak).

Dôraz na ekologickú udržateľnosť

Spoločnosť Huawei Technologies je svetovým lídrom v oblasti telekomunikačných riešení a inteligentnych zariadeni. Značná časť jej aktivít sa zameriava na vývoj digitalnych riešení, IKT infraštrúktury a inteligentných zariadení pre firmy a bežných užívateľov. Tento rok však firma ohlásila záväzok zvýšiť svoj podiel na redukcii skleníkových plynov v ovzduší a vývoji udržateľných riešení. Podľa slovenskej pobočky sa tento záväzok premietne aj do aktivít firmy v krajine.

Značky: