Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najväčší vzdelávací projekt spoločnosti Huawei zaznamenal na konferencii „Tech & Sustainability“ významný posun – počet ľudí, ktorí sa do programu vďaka investícii budú môcť zapojiť narastie o 3 milióny. Pre slovenských vysokoškolákov bude registrácia otvorená od septembra.

V procese digitalizácie zohrávajú kvalifikovaní pracovníci čoraz dôležitejšiu úlohu, najmä v období kritického prechodu na nový typ ekonomiky. To vedie k mnohým otázkam, najmä ako môžeme vo vzdelávaní zvýšiť kvalitu zručností absolventov. Podľa správy UNICEF a Medzinárodnej telekomunikačnej únie (ITU) z roku 2020 asi 2,2 miliárd ľudí vo veku do 25 rokov stále nemá prístup k pripojeniu na internet z domu. Rozšírením programu technologická firma reaguje na nedostatok kvalifikovaných odborníkov v sektore IT a IKT.

Týmto ohlasujeme spustenie programu Seeds for the Future 2.0. V rámci nášho sľubu v rámci vzdelávania budúcej generácie študentov investujeme do tohto programu v nasledujúcich piatich rokoch 150 miliónov dolárov. Očakávame, že tento program prinesie úžitok ďalším 3 miliónom ľudí,“ hovorí Liang Hua, predseda predstavenstva Huawei.

Spoločnosť Huawei v rámci svojej činnosti zaviazala pomáhať rozvíjať digitálne talenty v krajinách, kde pôsobí. Od roku 2008 to robí najmä prostredníctvom štipendií, technologických súťaží a školení v oblasti IT a IKT. Do týchto programov investovala viac ako 150 miliónov USD a doposiaľ nimi prešlo 1,54 milióna ľudí z viac ako 150 krajín. Do programu Seeds for the Future sa od roku 2016 môžu hlásiť aj slovenskí študenti, doteraz získalo možnosť zúčastniť sa vzdelávacích pobytov priamo v centrále spoločnosti Huawei v čínskom Šen-čene celkovo 60 z nich.

Technologický gigant sa v rámci svojich vzdelávacích aktivít zameriava aj na rozvoj ženského talentu, ktorému sa celosvetovo hlavne vplyvom genderových stereotypov stále nedostáva dostatočná pozornosť. Priviesť do odvetvia technológií viac žien chce spoločnosť Huawei prostredníctvom vzdelávacích programov HUAWEI4HER a TECH4HER, ktoré pomáhajú ženám zlepšiť ich znalosti v oblasti IKT, či programu Women Developers určeného pre vývojárky.

Študenti sa do programu môžu prihlásiť poslaním životopisu, výpisu známok, motivačného listu alebo videa.

Viac informácií je uverejnených na oficiálnej stránke projektu Seeds for the Future.

 

Značky: