Android 8.0 Oreo je vypustený pre modely Huawei P10 a P10 Plus.

Pre modely Huawei P10 a P10 Plus, ktoré sa na trh dostali v minulom roku s nadstavbou EMUI 5.1 spolu s Android 7.1 Nougat sa teraz  prostredníctvom OTA rozposiela najnovšia aktualizácia na Android 8.0 Oreo.

Po niekoľkých mesiacoch beta testovania a krátko pred predstavením modelov P20 sa spoločnosť Huawei rozhodla dať “P10-kám” najnovšiu príchuť Oreo. Aktualizácia nezahŕňa model P10 Lite. To znamená, že ten stále čaká na svoju aktualizáciu, ale nevedno, kedy sa tak udeje.

Novinky o očakávanej aktualizácii na Oreo sa objavili na oficiálnom facebook profile spoločnosti Huawei. Neboli ale zverejnené zmeny, ktoré by táto nová verzia obsahovala. Ale dá sa na základe vylepšení, ktoré boli zaznamenané pri Mate 10 Pro vychádzať z toho, že by sme mohli niečo podobné očakávať aj pri P10 a P10 Plus. Hoci niektoré funkcie, ktoré sú viazané na procesor Kirin 970 sa samozrejme neobjavia. Ide hlavne o AI funkcie.

Zavádzanie EMUI 8.0 pre modely P10 a P10 Plus už začalo na Filipínach. Čo môže naznačovať, že ide o celosvetovú OTA aktualizáciu, ktorá sa v najbližších dňoch postupne rozšíri do ďalších regiónov sveta.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Ďalšia veľká aktualizácia pre Windows 10 príde v apríli

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.