Pribudla funkcia automatického záznamu po rozpoznaní pohybu.

Huawei vydal ďalšiu aktualizáciu pre svoju vlajkovú loď P20 Pro. Verzia s označením 131 prináša bezpečnostné aktualizácie k 1. 6. 2018, ale aj optimalizáciu zobrazenia používateľského rozhrania fotoaparátu a tipov.

Najvýraznejšou novinkou novej aktualizácie je však pridanie automatického režimu pre záznam superspomaleného videa v HD rozlíšení pri 960 fps. Táto funkcia funguje rovnako ako v prípade Samsungu Galaxy S9 – v automatickom režime máte k dispozícii štvorček, ktorý si môžete posunúť na ľubovoľné miesto na displeji. Ak P20 Pro rozpozná v danom štvorčeku pohyb, automaticky aktivuje záznam superspomaleného videa.

Aktualizácia je postupne sprístupňovaná aj na Slovensku. Náš testovací kus ju už dostal a tak sme vyskúšali aj automatický režim superspomaleného videa. Funguje podľa očakávaní.

Huawei si za softvérovú podporu P20 Pro zaslúži pochvalu. Pravidelne vydáva aktualizácie a okrem aktuálnych bezpečnostných aktualizácií už medzičasom vylepšil výdrž batérie či zmiernil niektoré efekty umelej inteligencie pri fotení, ktoré vlajkovej lodi vytýkali viacerí používatelia. V blízkej budúcnosti má pribudnúť ďalšia aktualizácia, tá výrazne zvýši výkon grafického čipu v procesore Kirin 970.

Aktualizácia Huawei P20 Pro na verziu 131

Prečítajte si aj:

Superspomalené videá: Porovnávací test vlajkových lodí Samsung, Sony a Huawei

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit