Funkcia duálneho videa je dostupná aj pre Huawei P30.

Huawei spustil na Slovensku najnovšiu aktualizáciu nadstavby EMUI 9.1 pre vlajkové lode P30 a P30 Pro. Verzia B153 je dostupná na Slovensku od 9. mája a prináša niekoľko nových funkcií.

Majitelia modelu P30 Pro môžu po aktualizácii na verziu 153 využiť smartfón na meranie objektov a vecí vďaka rozšírenej realite. Funkcia je k dispozícii vo forme novej aplikácie a umožňuje meranie 2D a 3D rozmerov objektov pomocou ToF objektívu.

ToF kamera prináša aj nové efekty rozmazania v režime Portrét.

Meranie sme vyskúšali, je to praktická novinka. Výsledky meraní môžu mať drobnú odchýlku (50 cm±1 cm), avšak funkcia vám pomôže rýchlo získať približné rozmery bez ďalšieho nástroja

Záznam duálneho videa aj pre P30

Obe vlajkové lode, P30 aj P30 Pro, dostali s aktualizáciou na verziu 153 funkciu telefonovania cez Wi-Fi, ktoru na Slovensku momentálne podporuje iba Orange a tiež aj funkciu duálneho videa, režim Dual-view.

Ten umožňuje využívať dva zadné snímače na záznam rôznych videí naraz. V režime Dual-view môžete snímať záber z hlavnej zadnej kamery a zároveň záber so zoomom na úrovni 2× až 15×, pričom oba pohľady sa na displeji zobrazujú súčasne.

Funkcia je dostupná pre oba modely, P30 aj P30 Pro a aktivujete ju v menu fotoaparátu – Fotoaparát – Viac – Dvojité zobrazenie (Dual-view). Aktualizácia tiež prináša aj vylepšenú tvorbu zostrihov pomocou umelej inteligencie.

Takto vyzerá duálne video, ponúka ho P30 a P30 Pro

Zdroj: vlastné, Huawei

Prečítajte si aj:

Fototest Huawei P30 vs. P30 Pro: Aký je rozdiel medzi vlajkovými loďami od Huawei?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit