Kolotoč únikov sa nezastavil ani pred Vianocami a aj pri očakávanom modelovom rade Huawei P30 prináša horúce novinky.

Pokiaľ pri niektorých smartfónoch nepoznáme finálny dizajn až do ich predstavenia, vyzerá to tak, že toto pravidlo nebude pravdepodobne platiť v prípade Huawei P30 Pro. Pokiaľ ste očakávali, že zariadenie dostane do výbavy obrovský displej s malou dierkou pre selfie kameru, tak vás najnovšie informácie nepotešia. Model P30 Pro bude vybavený výrezom a po okrajoch zahnutým OLED displejom rovnako, ako Mate 20 Pro.

Ak dizajn nie je pre vás až tak dôležitý a fotoaparát áno, tak zbystrite. Vylepšenia sa budú týkať aj fotoaparátov. Už výborne fotiaci model P20 Pro dostane dôstojného nástupcu. Novinka bude totižto využívať najnovší snímač z dielne Sony s označením IMX607 a pomerne dôležitými vylepšeniami. Na základe skorších vykreslení, môžeme očakávať aj prítomnosť xenónového blesku.

Informácia o použití výrezu v displeji pochádza priamo z prostredia spoločnosti. Použitie tohto riešenia je pomerne zvláštne, pretože Huawei sa už teraz pripravuje predstaviť dve zariadenia s dierou v displeji – Honor View 20 a Huawei Nova 4, pričom po technickej stránke je toto riešenie displejov oveľa komplikovanejšie, ako použitie výrezu.

Aktuálne sa zdá, že Samsung je jediným výrobcom, ktorý dokáže vyrobiť OLED panel s dierou – tzv. Infinity-O displej. Nakoľko Huawei opäť prizval k dodávkam panelov pre model P30 Pro spoločnosti BOE a LG, vyzerá to tak, že v roku 2019 sa dočkáme dizajnovej evolúcie tohtoročného Mate 20 Pro so zahnutým displejom a pomerne širokým výrezom. Je aj vysoko pravdepodobné, že sa môžeme nakoniec dočkať aj výrezu v tvare kvapky.

Prednú stranu Huawei Mate 20 Pro pokrýva 6,4-palcový OLED displej špičkovej kvality

Do predstavenia modelového radu Huawei P30 je ešte pomerne ďaleko a bola by veľká škoda, keby sa najnovšie dizajnové riešenie s dierou v displeji nepoužilo aj v prípade “-tridsiatok”. Všetko sa to môže do predstavenia ešte zmeniť a snáď aspoň jeden model dostane predný fotoaparát do otvoru v displeji. Aj keď najnovšie informácie o výreze a zahnutom displeji pochádzajú od dôveryhodného zdroja dúfame, že sa tentokrát trochu mýli.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei Nova 4 na skutočných fotografiách. Vpredu inovácie, vzadu P20 Pro

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.