Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva.

Aspoň to platí v prípade konkurenčného boja, medzi spoločnosťami Huawei a Samsung. V týchto dňoch sa obidve konkurenčné firmy pripravujú na predstavenie nových modelov smartfónov, ktoré budú využívať úplne nové konštrukčné riešenie prednej steny. Vieme, že Huawei model Nova 4 oficiálne predstaví 17. decembra a Samsung model Galaxy A8s o týždeň skôr.

Práve z tohto súperenia momentálne asi najviac vyťaží spoločnosť Lenovo s modelom Z5s, ktorý má taktiež svoje konštrukčné riešenie pre umiestnenie prednej kamery do displeja. Tohto zariadenia by sme sa mali dočkať v priebehu tohto dňa. Ale späť k Huawei Nova 4.

Už dávnejšie sme mohli vidieť model Nova 4 na skutočných fotografiách, pričom teraz si tento smartfón môžeme pozrieť už zo všetkých strán. Predchádzajúce úniky naznačovali, že zariadenie sa v zadných partiách bude podobať na model P20 Pro. Teraz to máme potvrdené aj na skutočných fotografiách.

Aj keď ešte ani pri tomto modeli nejde o úplne bezrámikový smartfón, tak minimálne tri strany okolo displeja sú naozaj minimálne, pričom na fotkách môžeme vidieť v spodnej časti iba malú bradu. Stavový riadok bol pritom zarovnaný doprava, aby zobrazoval informácie mimo zabudovaného fotoaparátu.

Zadná stena prezrádza, že sa zatiaľ pri tomto modeli nedočkáme zabudovanej čítačky odtlačkov prstov v displeji. Tú si Huawei pravdepodobne necháva až pre model P30 Pro. Rovnako sa nevie, aké by mal mať trojitý fotoaparát špecifikácie, pričom môžeme iba predpokladať, že budú zachované parametre fotoaparátu z P20 Pro.

Predpokladáme, že smartfón Huawei Nova 4 príde s high-end čipsetom Kirin 980. V tomto prípade, aj keď sa predstaví týždeň po modeli od Samsungu – Galaxy A8s (so Snapdragonom 710), tak dostane najvýkonnejší hardvér výrobcu, a to sa počíta.

Zdroj: SparrowsNews

Prečítajte si aj:

eSIM v Orangei: Všetko, čo potrebujete vedieť o elektronickej SIM karte (video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.