Ochranné púzdra odhaľujú pravdepodobne finálny dizajn.

Očakávané vlajkové lode dvoch najväčších konkurentov v najčerstvejších vykresleniach ochranných obalov ukazujú, ako by mohli vyzerať a byť umiestnené fotoaparáty. Tie budú v roku 2019 určite udávať trendy. Pri modeli Galaxy S10 nenastali žiadne výrazné zmeny a v podstate je dizajn zhodný so staršími únikmi. Smartfón s 6,1-palcovým displejom dostane na zadnú stenu očakávanú zostavu troch fotoaparátov v horizontálnom rozložení.

Ďalšie vykreslenia znázorňujú umiestnenie fotoaparátov aj pre modely Huawei P30 a P30 Pro. Už pri modeli P20 Pro bolo možné vidieť vertikálne umiestnenie fotoaparátov, pričom model P30 Pro bude totožný, s výnimkou tretej kamery.

Universal ice a Slashleaks uverejnili uniknuté snímky ochranných obalov, ktoré taktiež potvrdzujú dávnejšie vykreslenia zadnej steny Huawei P30 Pro. Tá bude oproti P20 Pro o niečo “upravenejšia” a tretí fotoaparát sa tentokrát združil do jedného celku so zvyšnými dvoma.

Najvýraznejšie však pôsobí veľký blesk, ktorý podľa vykreslenia by mohol byť kombináciou xenónového a LED blesku. Ak by tomu bolo naozaj tak, nočné fotografie sa dostanú na novú úroveň a nebudeme už iba spomínať na časy (skoro) dávno minulé.

Rovnako je zaujímavé aj to, že Huawei sa pravdepodobne nebude pri modelovom rade uberať dizajnom fotoaparátov zo smartfónov Mate 20, ktoré sú usporiadané do štvorca. Tento krok je na druhej strane aj logický, pre lepšie odlíšenie týchto zariadení. Pre model P30, ostane rozvrhnutie fotoaparátov a blesku, oproti P20, bez výraznejších zmien.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Fototest vlajkových lodí: iPhone XS vs. Huawei Mate 20 Pro vs. Samsung Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.