Aktualizácia je tiež dostupná pre Mate 30 Pro.

Huawei začal na Slovensku distribuovať aktualizáciu na finálnu verziu nadstavby EMUI 11 pre vlajkové lode radu P40 a model Mate 30 Pro. Aktualizáciu sme dostali aj my v redakcii, čím jej dostupnosť potvrdzujeme.

Aktualizácia je sprístupňovaná postupne, takže je možné, že potrvá pár dní, dokedy zavíta aj do vášho telefónu. V prípade modelu P40 Pro ide o verziu 11.0.0.151. Veľkosť aktualizácie je v našom prípade 1,11 GB, keďže sme aktualizovali z beta verzie nadstavby EMUI 11. V prípade prechodu z EMUI 10.1 by mala byť veľkosť na úrovni 2,37 GB.

Aj finálna verzia EMUI 11 je založená na systéme Android 10. Huawei sa podľa posledných informácií pripravuje na prechod na HarmonyOS, takže je možné, že sa EMUI 11 nedočká vylepšení z Androidu 11 ani v budúcnosti. Popravde však nie je za čím smútiť.

EMUI 11 prináša viacero vylepšení, ktoré sme detailne zhrnuli v samostatnom článku, TU. V skratke – pribudol nastaviteľný AoD displej a Huawei vylepšil multitasking, systémovú aplikáciu Poznámky a takisto aj prepojenie s notebookmi radu MateBook.

Takmer kompletný výpis noviniek, ako ich uvádza výrobca, si môžete pozrieť na týchto screenshotoch. Pre zobrazenie v plnej kvalite je potrebné kliknúť na jednotlivé obrázky.

Huawei P40 Pro dostáva stabilnú verziu EMUI 11 na Slovensku

Prečítajte si aj:

EMUI 11: Vyskúšali sme najnovšiu nadstavbu pre Huawei smartfóny, tieto vylepšenia prináša

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit