Tlačová konferencia sa uskutoční v Paríži.

Huawei na stretnutí s novinármi oficiálne oznámil, že smartfóny radu P40 predstaví v Paríži koncom marca 2020. Správu priniesol portál GSMArena.

Richard Yu novinárom takisto prezradil, že Huawei P40 a P40 Pro budú využívať operačný systém Android 10 s nadstavbou EMUI 10 a so službami Huawei Mobile Services. Tie sú náhradou za Google služby, ku ktorým čínsky výrobca stratil prístup kvôli umiestneniu na čiernu listinu USA.

Huawei v poslednom období výrazne investuje do svojich služieb, najmä do obchodu s aplikáciami s názvom AppGallery. Všimli sme si, že v tomto obchode pribudlo viacero slovenských aplikácií, okrem iného aj od operátora O2.

Bez ohľadu na túto snahu, pre niektorých používateľov bude stále veľkým problémom absencia Gmailu či Máp Google a aplikácií tretích strán, ktoré sú dostupné len v Obchode Play. Avšak je prakticky isté, že pokiaľ sa situácia s vládou USA zmení, Huawei do smartfónov P40 predinštaluje Google služby.

Zdá sa však, že Amerika nechce povoliť spoluprácu medzi Googlom a čínskym výrobcom telefónov. Pred mesiacom sa objavili informácie, podľa ktorých vláda USA začala udeľovať povolenia niektorým americkým firmám k opätovnému obchodovaniu. Medzi firmami, ktoré môžu Huaweiu opäť poskytovať svoje služby a licencie, je aj Microsoft. Huawei tak môže vyrábať nové notebooky so systémom Windows 10. O prípadnom povolení pre Google je stále ticho.

Richard Yu v súvislosti so smartfónmi radu P40 prisľúbil aj úplne nový dizajn telefónu, aký sme doteraz nevideli, vylepšenia fotoaparátu, výkonu a lepšiu výdrž batérie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro by mohol dostať až 5 zadných fotoaparátov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit