Aj štandardná aj verzia Pro má pomenovanie po postave z tejto rozprávky.

Smartfóny radu Huawei P40 sú inšpirované rozprávkou Frozen. Prezradil to Evan Blass na sociálnej sieti Twitter. Podľa Blassa má štandardná verzia P40 označenie Anna, P40 Pro sa nazýva Elsa. Ak poznáte obľúbenú rozprávku z produkcie Disney, potom viete, že toto sú mená dvoch sestier – princezien.

Blass však na Twitteri priniesol aj hodnotnejšiu informáciu. Zverejnil najnovší render smartfónu P40 Pro v tzv. prémiovej verzii, ktorý prezrádza pravdepodobne jeho finálny dizajn. Na fotkách si môžete všimnúť predný displej, ktorý je zahnutý po všetkých štyroch stranách a obsahuje dva predné fotoaparáty v diere v displeji.

Väčšiu pozornosť púta zadný fotoaparát, ktorý obsahuje až 5 senzorov. Blass zverejnil aj detailný záber na zloženie fotoaparátu, takže je zrejmé, že senzory ponúknu clonu od 1.8 do 4.0 a ohniskovú vzdialenosť od 18 mm do 240 mm. Tieto čísla prezrádzajú, že Huawei v P40 Pro pravdepodobne použije totožný ultraširokouhlý fotoaparát ako v prípade Mate 30 Pro, resp. jeho vylepšenú verziu. Ten má ohniskovú vzdialenosť 18 mm a ponúka výrazne vyššiu kvalitu ultraširokouhlých fotiek, avšak na úkor o niečo menšieho zorného poľa.

Zadný fotoaparát v Huawei P40 Pro

Zadný fotoaparát v Huawei P40 Pro Premium. Zdroj: Twitter/Evan Blass

240 mm ohnisková vzdialenosť tiež naznačuje použitie teleobjektívu s až 10× optickým priblížením. V jeho prípade bude clona f/4.0. V prípade P30 Pro je použitý teleobjektív s 5× optickým zoomom, clonou f/3.4 a ohniskovou vzdialenosťou 125 mm.

Huawei P40 Pro Premium bude mať okrem hlavného fotoaparátu, ultraširokouhlého fotoaparátu a teleobjektívu aj ToF senzor na meranie hĺbky scény v 3D. Využitie piateho senzoru nie je zatiaľ známe – môže ísť o teleobjektív s 3× priblížením alebo o makro fotoaparát. Blass tiež prezradil, že P40 Pro bude mať v prémiovej verzii keramické telo.

Huawei predstaví svoje nové vlajkové lode koncom marca. Predpokladá sa, že modely radu P40 budú dostupné v troch verziách, rovnako ako smartfóny Samsung Galaxy S20. Štandardný model P40 s tromi fotoaparátmi a 3× zoomom by mal doplniť model Pro so štyrmi fotoaparátmi a 5× zoomom a prémiová verzia P40 Pro s piatimi fotoaparátmi a 10× zoomom. Uvidíme, či to tak bude naozaj alebo sú niektoré špekulácie nepravdivé.

A v súvislosti s inšpiráciou v rozprávke Frozen – Googlu a jeho službám bude môcť zaspievať Let It Go, nakoľko bude mať na palube vlastné služby Huawei Mobile Services, ktorými rozšíri open-source verziu systému Android 10 s nadstavbou EMUI 10.

Huawei P40 Pro Premium, P40 Pro a P40:

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro Premium. Zdroj: Twitter/Evan Blass

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro. Zdroj: Android Headlines

Huawei P40

Huawei P40. Zdroj: 91Mobiles

Zdroj: Evan Blass

Prečítajte si aj:

Takto bude vyzerať Huawei P40: Tri fotoaparáty vzadu, dva vpredu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit