Huawei ukázal svoju vlajkovú loď, avšak jej oznámenie je stále v nedohľadne.

Tradičné portfólio vlajkových lodí, ktoré bývajú predstavené v prvej polovici každého roka, tvoria aj smartfóny čínskych firiem Huawei a Honor. A tie pútajú veľkú pozornosť aj v roku 2021 – dôvody sú však odlišné.

Smartfóny radu Huawei P bývajú obvykle predstavené v marci. Huawei P50 je však výnimka. Na tieto telefóny stále čakáme a zdá sa, že čakanie ešte nekončí. Huawei počas oficiálneho predstavenia operačného systému HarmonyOS ukázal fotografiu pripravovanej vlajkovej lode (viď. titulný obrázok) a krátke video, avšak dátum jej oznámenia neprezradil.

Niežeby bol Huawei tajnostkár. Všetko nasvedčuje tomu, že ani samotný čínsky výrobca nevie, kedy bude schopný telefón oficiálne uviesť na trh. Riaditeľ spoločnosti Richard Yu okomentoval situáciu slovami: „Z dôvodov, ktoré sú vám všetkým dobre známe, zatiaľ nemáme dátum uvedenia na trh, avšak snažíme sa nájsť spôsob, ako vám tento produkt sprístupniť.

Pozrite si krátke video na Huawei P50. Zdroj: Huawei, Twitter

Honor 50 prinesie Google služby

V tábore značky Honor je situácia odlišná. Vďaka tomu, že Huawei túto značku predal, sa Honor osamostatnil a vymanil sa tak z obmedzení, ktoré na Huawei uvalila americká vláda. Honor môže spolupracovať s dodávateľmi procesorov, komponentov, ale aj s Googlom a opäť tak vo svojich zariadeniach ponúknuť Google služby.

Výsledkom obnovenej spolupráce budú telefóny radu Honor 50, ktoré budú oficiálne predstavené 16. júna 2021 v Číne. Tešiť sa vraj môžeme na tri modely – Honor 50 SE, Honor 50 a Honor 50 Pro.

Honor 50 Pro

Honor 50 Pro (vľavo) a Honor 50 (vpravo). Zdroj: gsmarena

Zdroj: Huawei, gsmarena, gsmarena

Prečítajte si aj:

Huawei ukázal operačný systém HarmonyOS: Prioritou je prepojenie medzi zariadeniami

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit