Návrat značky Huawei je už na spadnutie.

Čínska spoločnosť Huawei je na vzostupe. Naznačujú to aspoň posledné informácie, ktoré poukazujú na čoraz svetlejšie plány výrobcu. Po uvalení sankcií na spoločnosť zo strany USA sa z bývalého giganta stala značka, ktorá na trhu sotva prežívala. Posledné mesiace ale dokazujú, že výrobca vie pracovať aj bez amerických technológií, resp. s tým málom, čo má k dispozícii.

Ako informuje portál donews.com, už budúci rok má trh očakávať veľký návrat čínskej spoločnosti medzi popredných výrobcov smartfónov. V pláne je výroba až 70 miliónov smartfónov, ktoré by chcel Huawei dodať na trh.

Huawei postupne pracuje na zvýšení predajov

Po tohtoročnom predstavení modelových radov Huawei P60 a Mate 60 sa začali rôzne dohady. Príchod dvoch sérií smartfónov, ktoré ponúkli prémiovú výbavu, zaujal pôvodných, no aj nových fanúšikov spoločnosti, ktorí očakávajú jej veľký návrat. Zdá sa však, že skutočne čínsky výrobca plánuje vrátiť sa s plnou parádou.

Huawei P60 ProZdroj: TOUCHIT
Huawei P60 Pro

Aktuálne informácie tvrdia, že budúci rok, teda v roku 2024, Huawei dodá až 70 miliónov smartfónov na trh. Aj keď sa však čísla zdvojnásobili v porovnaní s rokom 2022, stále nejde o vrcholné obdobie spoločnosti. Jej návrat je však na dobrej ceste a už čoskoro by Huawei opäť mohol patriť medzi popredných výrobcov smartfónov, teda aspoň v Číne.

V minulosti prekonal aj Apple

Významným úspechom v predajoch smartfónov pre spoločnosť Huawei bolo prekonanie predajov Applu. Táto situácia nastala v roku 2019, keď čínsky výrobca dodal až 240 miliónov zariadení zatiaľ čo Apple 198 miliónov. Práve tento rok však bol pre Huawei osudný, nakoľko sa začali problémy so sankciami a predaje výrobcu výraznejšie klesli.

Je však pravda, že predaje série Mate 60 sú vo vysokých číslach, teda najmä v rámci Číny. Návrat spoločnosti Huawei na globálny trh by mohol ešte chvíľu trvať. Čínsky trh by sa však mal mať napozore.

Zdroj: donews.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.