Čínska spoločnosť má tento rok veľmi ambiciózne plány aj mimo odvetvia smartfónov.

Keďže Huawei plánuje skompletizovať vlastný ekosystém hi-tech produktov, chce do svojej ponuky ešte tento rok zaradiť aj prvý 5G televízor. Podľa dostupných informácií, televízor bude obsahovať 5G čip a špičkové parametre, vrátane 8K displeja a niekoľkých inteligentných funkcií. Vďaka tomuto televízoru by ľudia mohli v krátkom čase jednoducho sťahovať 360-stupňové videá, VR obsah a ďalšie dátovo objemné video tituly, pričom nebudú potrebovať ani lokálne pripojenie, služby káblovej televízie alebo satelitného vysielania.

Vďaka pripojeniu 5G sa televízor od Huawei bude správať ako rozbočovač pre inteligentné domáce spotrebiče. Televízor s podporou 5G je určite krokom vpred aj pre Samsung, ktorý je jedným z najvýznamnejších výrobcov na svete, ale aj hlavným konkurentom na trhu so smartfónmi. Spoločnosť Samsung už svoje 8K televízory predstavila, ale nemá vo svojej ponuke televízor s podporou 5G sietí. Huawei sa okrem iného snaží dobyť aj trh s počítačmi.

Do roku 2021 sa chce zaradiť medzi piatich najväčších výrobcov PC a dokonca k tomu vyvíja aj patričné kroky. Rovnako ako v prípade smartfónov, tak aj v prípade PC chce využívať vlastné CPU, ktoré budú vyrábané pod značkou HiSilicon.

Huawei je v súčasnosti druhým najväčším svetovým výrobcom smartfónov a v roku 2017 vstúpil na trh s počítačmi a radom MateBook vrátane ultrabookov, ktoré možno definovať ako cenovo dostupnejších konkurentov MacBookov. V roku 2018 spoločnosť dodala viac ako jeden milión týchto zariadení.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Huawei vynovil svoje notebooky MateBook. V predaji budú aj na Slovensku

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.