Huawei na MWC predstavil nové notebooky.

Huawei rozširuje portfólio svojich notebookov. Čínsky výrobca predstavil v Barcelone vynovený MateBook X Pro a tiež aj novinky MateBook 13 a 14.

MateBook X Pro bol pôvodne predstavený presne pred rokom na MWC. Ponúka prémiový FullView displej s tenkými rámikmi okolo displeja. V prípade nového modelu je k dispozícii 13,9-palcový 3K Ultra FullView displej s 91% pomerom obrazovky k telu.

Huawei MateBook X Pro

Notebook poháňa 8. generácia procesora Intel Core i7 a grafická karta GeForce MX 250. Vo výbave nechýba WI-Fi, Bluetooth 5.0, USB-C port s podporou technológie Thunderbolt a zvukový systém Dolby Atmos.

Huawei tiež vylepšil prepojenie s Android smartfónmi. Softvér Huawei Share 3.0 umožňuje obojstranný rýchly prenos dokumentov, jednoduchší záznam obrazovky a synchronizáciu schránky (Clipboard) medzi okolitými zariadeniami.

Novinkou sú modely MateBook 13 a MateBook 14. Aj tieto notebooky ponúkajú FullView displej, moderný sofistikovaný dizajn a pokročilý výkon. Notebooky majú obrazovku s pomerom strán 3:2, vo výbave nechýbajú špecifické funkcie na rýchle prepojenie so smartfónom.

Vľavo MateBook 13, vpravo MateBook 14

Predpokladáme, že tieto funkcie využijete iba v kombinácii s Huawei smartfónom, ktorý obsahuje systémovú funkciu Huawei Share.

Oba notebooky poháňajú procesory 8. generácie Intel Core a grafická karta až do GeForce MX 150 v prípade 13-palcovej verzie a MX 250 v prípade 14-palcovej verzie. Vo výbave je aj snímač odtlačkov prstov druhej generácie.

Na Slovensku by sa mali predávať minimálne notebooky MateBook 13 a 14. Európske ceny štartujú na úrovni 999 eur pre 13-palcový model a 1199 eur pre 14-palcovú verziu. MateBook X Pro začína na úrovni 1599 eur.

Prečítajte si aj:

Huawei Mate X oficiálne: Budúcnosť je tu a stojí 2300 eur (doplnené o redakčné video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit