Spoločnosť Huawei predala tento rok už 200 miliónov smartfónov. Podarilo sa jej to napriek problémom a dokonca skôr než v roku 2018.

Čínsky technologický gigant Huawei sa pýši prekonaným míľnikom v podobe 200 miliónov predaných smartfónov počas tohto roka. Táto predajná cifra bola prekonaná o 64 dní skôr v porovnaní s minulým rokom. So správou prišiel portál GSMArena. 

Napriek tomu, že Huawei mal mať pred sebou ťažký rok a neistú budúcnosť, predstavil verejnosti úchvatné čísla predajov ich smartfónov. Spoločnosti sa podarilo predať 200 miliónov smartfónov aj napriek neľahkej situácii kvôli obchodnej vojne medzi Spojenými štátmi a Čínou.

Huawei tiež uviedol, že modely Huawei P30 a Huawei Mate 20 sa predávali lepšie než ich predchodcovia. Dobré predajné čísla potiahol najmä čínsky domáci trh, ktorý sa v ťažkých časoch postavil za svoju značku.

Zaujímavosťou je však postoj generálneho riaditeľa spoločnosti Huawei, ktorý pripustil desať percentný pokles predaja v podnikateľskej sfére kvôli ochrane spotrebiteľa. Huawei Mate 30 bol predstavený už 19. septembra, no na svetové trhy má prísť až o mesiac neskôr v porovnaní s čínskym a niektorými ázijskými a tichomorskými trhmi.

Zdroj náhľadovej fotografie: GSMArena

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro vraj ponúkne možnosť výberu operačného systému: Harmony OS a Android 10 v jednom zariadení?

Značky: