Čínsky gigant predstavil pred pár týždňami novinky z modelového radu Mate 30.

Kvôli obchodnej vojne s USA tieto smartfóny nemajú prístup k službám spoločnosti Google. Táto situácia sa môže v najbližších mesiacoch síce zmeniť, ale aj napriek tomu začne Huawei údajne pracovať na novej stratégii pre svoje nadchádzajúce vlajkové zariadenia.

Portál Phone Arena informuje, že séria Huawei P40 bude mať možnosť duálneho zavádzania OS, čo by mohlo znamenať súčasné využívanie Androidu 10 a Harmony OS, pokiaľ sa zákaz obchodovania s USA nezruší do začiatku roku 2020. 

To znamená, že budúci majitelia zariadení P40 a P40 Pro budú môcť využívať Android 10 bez služieb spoločnosti Google rovnako, ako aj majitelia Mate 30 Pro. Operačný systém spoločnosti Huawei bude pritom môcť využívať vlastný obchod s aplikáciami a službami.

Výrez v Mate 30 Pro umožňuje 3D odomykanie tvárou aj ovládanie pohybovými gestami

Tento krok umožní zákazníkom mimo Číny používať nový operačný systém Huawei bez toho, aby boli k jeho využívaniu nútení. Stratégia duálneho zavádzania by tiež mala spoločnosti umožniť zhromaždiť dôležitú spätnú väzbu od množstva zákazníkov o jej novom operačnom systéme a neskôr ho lepšie prispôsobiť potrebám zákazníkov.

Samotný Huawei v minulosti potvrdil, že Harmony OS ešte nie je úplne pripravený na nasadenie do smartfónov. Operačný systém navyše nebude schopný minimálne najbližšie dva roky konkurovať iOS. Spoločnosť má však nepochybne zdroje a určite aj robí všetko pre to, aby urýchlila jeho vývoj a pripravila ho včas na príchod modelu P40 Pro.

Očakáva sa, že modely Huawei P40 a P40 Pro budú predstavené v marci 2020 na samostatnom podujatí v Európe. Ak bude zákaz obchodovania s USA zrušený skôr, pravdepodobne aj spoločnosť Huawei bude musieť prehodnotiť svoju stratégiu duálneho zavádzania v prospech systému Android 10 a EMUI 10, vrátane všetkých aplikácií a služieb Googlu.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi predstavilo superlacné inteligentné hodinky Haylou LS01

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.