Čínsky výrobca reaguje na minulotýždňové správy, ktoré ho spájali s predajom svojich 5G modemov Applu.

Apple v súčasnosti nemá žiadny prístup k tejto technológii, preto sa musí spoliehať na niektorého ďalšieho veľkého hráča. Aj z tohto dôvodu bude Apple s predstavením 5G zariadenia meškať.

Zástupcovia spoločnosti Huawei dnes na konferencii špekulácie o predaji 5G modemov popreli a poskytli aj vyjadrenie, v ktorom odmietli akékoľvek úpravy na svojich čipových sadách. Rovnako aj popreli komunikáciu s Applom, za účelom dodávania ich modemov Balong 5000, ktoré sa majú objaviť v skladateľnom Huawei Mate X.

Súčasní dodávatelia 4G modemov pre Apple, nie sú na aplikovanie 5G pripravení. Rovnako aj Exynos 5100 od Samsungu sa bude používať výhradne v Galaxy S10 5G v Južnej Kórei. Kórejská spoločnosť nemá dostatočné zásoby, aby ich časť vedela poskytnúť aj Applu.

Intel nie je pripravený na dodanie 5G modemov pre Apple

Na 5G modemoch pracujú minimálne ďalšie dve spoločnosti (MediaTek a UniSOC), ale analytici sa domnievajú, že títo výrobcovia nebudú schopní splniť prísne normy Applu.

Americká výrobca údajne pracuje na svojich vlastných modemoch, ale na ich vývoj bude potrebovať niekoľko rokov. Ak sa neuskutoční žiadna dohoda o kúpe už existujúcich modemov, prvých 5G telefónov s logom jabĺčka sa môžeme dočkať až v roku 2021.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S10 5G fotí rovnako ako Huawei P30 Pro. DxOMark má dvoch kráľov fotografie a videa

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.