Honor sa vďaka tomuto rozhodnutiu bude môcť vyhnúť obmedzeniam zo strany USA.

Portál Reuters priniesol informáciu, podľa ktorej sa Huawei dohodol na predaji značky Honor. Jej novým majiteľom by sa malo stať konzorcium, ktoré tvorí spoločnosť Digital China, ale aj šen-čenský magistrát. Akvizícia vo výške takmer 13 miliárd eur by mala byť oficiálne oznámená v priebehu najbližších dní.

Súčasťou transakcie je značka Honor, jej výskum a vývoj a takisto aj dodávateľský reťazec. Honor vďaka tomu bude môcť naďalej fungovať prakticky v plnej sile. Firmu momentálne tvorí viac ako 7000 zamestnancov. Digital China je jej hlavným distribútorom a v rámci akvizície získa takmer 15% firmy.

Predaj značky Honor je z pohľadu spoločnosti Huawei pomerne drastické rozhodnutie. Huawei ju založil v roku 2013, pričom v treťom kvartáli tohto roka predstavoval predaj zariadení Honor 26% celkového predaja, ktoré Huawei dosiahol.

Osamostatnenie značky Honor však umožní tejto firme naďalej napredovať a pomôže aj čínskej ekonomike a priemyslu. Honor musí momentálne pod hlavičkou Huawei čeliť obmedzeniam zo strany USA, či už ide o spoluprácu s Googlom alebo dodávateľmi komponentov.

Zdroj: Reuters

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 40 Pro: Fotoaparát a vylepšená videokamera do vrecka (RECENZIA a VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit