Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei je jedným z partnerov vedeckého Sympózia o inováciách, technologickej spolupráci a medzinárodného transferu technológií. Na sympóziu spoločnosť Huawei predstaví víziu inteligentného mesta (Smart City) a víziu národnej stratégie širokopásmového pripojenia (National Broadband Strategy). Sympózium je možné sledovať aj online.

S cieľom úspešne zdieľať skúsenosti a objaviť možnosti budúcej spolupráce medzi Čínou a krajinami strednej a východnej Európy sa 21.-23. septembra uskutoční 2. Sympózium o inováciách,  technologickej spolupráci a medzinárodného transferu technológií. Rokovaní sa zúčastnia predstavitelia Číny a 16 krajín strednej a východnej Európy – Albánska, Bosny a Hercegoviny, Bulharska, Českej republiky, Čiernej Hory, Estónska, Chorvátska, Litvy, Lotyšska, Macedónska, Maďarska, Poľska, Rumunska, Slovenskej republiky, Slovinska a Srbska.

Sympózium poskytne príležitosť pre vládnych predstaviteľov, expertov a manažérov v oblasti inovácií, vytvoriť vzájomne prospešné vzťahy a umožniť zdieľanie znalostí a ideí. Sympózium zahŕňa prednášky  slovenských expertov v oblasti inovácií a technológií a taktiež návštevy spoločností pôsobiacich na Slovensku, ktoré sa zaoberajú výskumom a vývojom. Začiatok Sympózia, 21. septembra môžete sledovať online na www.cvtisr.sk/symposium kde je umiestnený link na online prenos.

Hlavnými organizátormi vedeckého Sympózia je Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Centrum vedecko-technických informácií a Slovensko-čínska obchodná komora, ďalej národné poľnohospodárske a potravinárske centrum, Ministerstvo poľnohospodárstva a rozvoja vidieka SR,  Ministerstvo financií SR, Žilinská univerzita,  Slovenská akadémia vied a spoločnosti KPKG, Huawei, Ernst & Young, BIC Bratislava, CEIT Group, Mesnac, United Industries.

Značky: