Hneď na začiatok treba uistiť, že ide o notebooky s operačným systémom Windows 11 a všetkými príslušnými službami. Ide o notebooky tradičnej veľkosti určené do práce, do školy aj na zábavu

Huawei MateBook 16Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Huawei MateBook 16

Huawei reaguje na požiadavku od používateľov, ktorí potrebujú pracovať na diaľku. Novinky prinášajú tradičnú kanceláriu, displej s dostatočne veľkou uhlopriečkou. Huawei si všimol, že spotrebitelia potrebujú viac pracovného priestoru na svojich monitoroch a prichádza so 16-palcovým FullView displejom.

Huawei MateBook 16Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Postavenie modelu MateBook D v rámci zariadení od Huawei

MateBook D 16 a 16s sú tak vybavené 16-palcovým veľkým displejom, ktorý ponúka dostatok priestoru na prácu a uľahčuje multitasking. Rad MateBook je poháňaný procesorom Intel Core série H 12. generácie TDP s 40 W. Ďalej je tu dvojkanálová pamäť RAM a rýchlym diskom SSD, ktorý efektívne zvláda multitasking vrátane analýzy údajov, kompilácie kódov, otvárania viacerých webových stránok, grafov a prezentácií.

Huawei MateBook 16Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Huawei MateBook 16

S modelmi D 16 a 16s Huawei zefektívňuje bežnú prácu vrátane jednoduchého prenosu súborov medzi počítačom, Huawei smartfónom a tabletom. S novinkami dokážete byť produktívni aj na cestách. Zabezpečí to ľahké kovové telo s hmotnosťou podobnou tradičným 15,6-palcovým notebookom.

Huawei MateBook 16Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Huawei MateBook 16 sú mimoriadne ľahké

Huawei MateBook D 16

Huawei MateBook D 16 má hrúbku 18,4 mm a hmotnosť 1,7 kg, čo je super na 16-palcový displej. Pomer strán je 16:10 a ide o IPS LCD s rozlíšením 1 920 × 1 200 pixelov s 142 ppi. Sľubuje 100 % pokrytie sRGB, kontrast 1 200:1 a svietivosť 300 nitov. Z hľadiska procesora sú dve možnosti.

Vybrať si môžete Intel Core i5-12450H alebo the Core i7-12700H. K dispozícii nie je riešenie s diskrétnou grafikou. Ďalšie možnosti na výber sú 8 alebo 16 GB RAM, pamäť je 512 GB (NVMe SSD). MateBook D 16 má 60 Wh batériu a dva porty USB-C, jeden z nich podporuje DisplayPort. Okrem toho je tu USB-A 3.2 Gen 1, USB 2.0, HDMI a 3,5 mm jack. V dodávke MateBook D1 6 nájdete aj 65 W napájací zdroj a USB kábel.

Huawei má v ponuke aj notebooky MateBook D16 s procesorom AMD Ryzen 4600H – ide o modelový rad pre rok 2021.

Huawei MateBook 16DZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Hlavné parametre Huawei MateBook 16D

Huawei MateBook 16s

Huawei MateBook 16s je prémiovo vybavený 16-palcový notebook. Prichádza s pomerom strán 3:2 a rozlíšením 2 520 × 1 680 pixelov. Opäť je to IPS LCD displej so 100 % pokrytím sRGB a o niečo lepším kontrastným pomerom 1 500:1. Notebook prichádza s kalibrovaním displeja z fabriky s deltaE menej ako 1. Výbava procesorov a pamäťové pomery sú rovnaké ako pre MateBook D 16, avšak MateBook 16s má certifikáciu Intel Evo.

Naše prvé poznatky s týmito notebookmi hovoria o vynikajúcej klávesnici a veľkom a veľmi pohodlnom touchpade. Notebooky prichádzajú s výbavou pre video konferencie. Nájdete tu 4 mikrofóny, 1080P selfie kameru, podpora umelej inteligencie pre obraz ale aj zvuk.

Huawei MateBook 16sZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Huawei MateBook 16s

Špecifický produkt: tablet s E-Ink displejom vhodný na čítanie kníh či poznámky

Huawei uviedol aj prvý e-ink tablet pod názvom MatePad Paper. Využijete ho na kreatívnu prácu a môžete s ním pracovať odkiaľkoľvek. Tablet Huawei MatePad Paper je ľahko prenosný a tenký. Jeho hmotnosť je len 360 ​​g, najviac ho využijete na rýchle poznámky či čítanie ekníh. 

Huawei MatePad PaperZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Huawei MatePad Paper aj s dotykovým perom

MatePad Paper je vybavený 10,3-palcovým displejom Huawei FullView a získal certifikáciu TÜV Rheinland Paper Like Display. Súčasťou dodávky je aj pero, čo zvyšuje možnosť kreatívnej ale aj kancelárskej práce. Zážitok napodobňuje písanie na skutočný papier. Dokonca, keď sa jeho hrot stretne s obrazovkou tabletu pri písaní počuť zvuk ako pri písaní klasickým perom na papier.

Cena tabletu v balení s ochranným obalom a dotykovým perom je 499 eur. Kompletnú recenziu tohto tabletu v našej redakcii pripravujeme.

Huawei MatePad PaperZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Huawei MatePad Paper a ponuka elektronických kníh a poznámok

Zdroje: vlastné, Huawei

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.