Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei oznámila, že v priebehu najbližších 5 rokov investuje 1,5 miliardy dolárov do svojho programu pre developerov. Ďalej predstavila najrýchlejší superpočítač na svete pre tréning umelej inteligencie a svoju predstavu inteligentnej spoločnosti.

Spoločnosť Huawei minulý týždeň na globálnom predstavení série smartfónov Mate 30 oznámila investíciu 1,5 miliardy dolárov do svojho tzv. Developer Program 2.0. Cieľom je spojiť sa s firmami aj jednotlivými developermi a vytvoriť vlastný ekosystém. Na konferencii Huawei Connect 2019, ktorá sa konala v Šanghaji od 18. do 20. septembra,  predstavila aj sadu pre vývojárov Kunpeng Developer Kit a platformu ModelArts 2.0 AI na vývoj softvéru na platformách Huawei Kunpeng a Ascend.

Huawei pozýva developerov

Program pre vývojárov predstavila spoločnosť Huawei po prvýkrát v roku 2015. Od tej doby prišla s celou radou cloudových služieb pre Ascend AI a Kunpeng. Program prispel k vytvoreniu 21 laboratórií Huawei OpenLab po celom svete, vývojárskych komunít, súťaží a certifikácií.

Huawei dnes eviduje 1,3 milióna registrovaných vývojárov a na inovácii svojich produktov spolupracuje až so 14 tisíckami vývojárskych spoločností.

Cieľom programu 2.0 je rozšíriť komunitu na 5 miliónov developerov a umožniť partnerom Huawei po celom svete vyvíjať budúce generácie inteligentných aplikácií. V oblasti vývoja softvéru sa Huawei zameriava aj na mobilné služby (Huawei Mobile Services, HMS) a rozvíja obchod s aplikáciami vo vlastnej App Gallery.

Atlas 900 prekonal svetový rekord

Spoločnosť Huawei predstavila tiež Atlas 900, najrýchlejší počítač na svete pre tréning umelej inteligencie (AI). Atlas 900 pomôže zlepšiť dostupnosť AI pre vedecký výskum v rôznych odboroch od astronómie cez predpoveď počasia a autonómne riadenie až na prieskum ložísk ropy. „Budúcnosť výpočtovej techniky predstavuje obrovský trh v hodnote viac ako dva bilióny dolárov,“ hovorí Ken Hu, podpredseda predstavenstva spoločnosti Huawei.

Atlas 900 je výsledkom desaťročného vývoja a kombinuje silu tisícov procesorov Ascend. Iba za 59,8 sekundy dokáže Atlas 900 absolvovať test ResNet-50, čo je štandard v oblasti merania výkonu tréningu AI. To je o 10 sekúnd menej ako doterajší svetový rekord.

Huawei nasadil Atlas 900 aj v rámci služby Huawei Cloud, ktorú s veľkou zľavou ponúkol univerzitám a výskumným inštitútom po celom svete.

Technológia, z ktorej má prospech celé ľudstvo

Svetová jednotka v telekomunikáciách poskytla možnosť plynulo komunikovať doteraz viac ako 3 miliardám ľudí. V nasledujúcich piatich rokoch možní ďalším 500 miliónom ľudí ťažiť z digitálnych technológií. Nepôjde len o konektivitu ako takú, ale aj o technológie ako AI, cloud, inteligentné zariadenia a súvisiace aplikácie.

„Pevne veríme, že z digitálnych technológií bude mať prospech každý človek, každá domácnosť, každá organizácia,“ uzatvára Ken Hu.

Značky: