Huawei to má rozbehnuté dobre aj na Slovensku. Telefóny tejto značky sa dostali do ponúk slovenských operátorov, model Huawei P8 Lite bol predajným hitom a práve nastupuje Huawei P9 s dvoma zadnými kamerami vytvorenými v spolupráci s firmou Leica. 

Huawei však nezaháľa. Už teraz sa pripravuje na jesennú výstavu IFA v Berlíne a firma potvrdila, že predstaví ďalší zaujímavý model. Osobne sa domnievame, že to bude nasledovník Huawei Mate 8, teda bude to skôr phablet. Je celkom možné, že aj na tomto telefóne sa prejaví vplyv spolupráce s firmou Leica a uvidíme tu dve zadné kamery. Na výstave IFA bude väčšina našej redakcie a prinesieme vám správy priamo z centra deja.

VIDEO touchIT: Huawei Mate 8 naživo priamo z CES

Dvojicu zadných kamier po prvýkrát predstavil LG vo svojom modeli G5, pričom ide o kombináciu štandardnej a širokouhlej kamery. Nasledoval Huawei P9, kde je jedna kamera monochromatická a druhá farebná. S dvojicou zadných kamier experimentuje aj Samsung a očakávame ich v modeli iPhone 7 PLUS, ktorý uvidíme pár dní po skončení výstavy IFA.

VIDEO TOUCHIT: Ako vyzerá Huawei P9, P9 PLUS a náramok TalkBand B3?

Je jasné, že sa september bude niesť v znamení dvoch zadných kamier a nových smartfónov. Čakáme aj na novinky od firmy Lenovo, pre ktorú bude výstava IFA tiež tento rok rozhodujúci míľnik.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.