Jeden 5G telefón už má v predaji.

V niektorých krajinách sú už dostupné 5G siete a výrobcovia smartfónov na to logicky reagujú. Huawei predáva svoj telefón Mate 20 X 5G v takmer každej krajine, kde je dostupná najmodernejšia mobilná sieť a čoskoro uvedie do predaja nové modely.

Vyplýva to z certifikácie v Číne. Organizácia China Quality Certification Center totiž nedávno certifikovala sedem nových 5G telefónov a štyri z nich sú od Huawei. Týmto procesom musia prejsť všetky telefóny, ktoré sa dostanú do predaja v Číne.

China Quality Certification Center schválila pre čínsky trh Huawei Mate 20 X 5G, čo je zároveň aj prvý certifikovaný 5G telefón v Číne. Vo viacerých európskych krajinách sa už tento model predáva.

Certifikáciu dostali aj tri ďalšie telefóny – malo by ísť o Mate X, Mate 30 v 5G verzii a očakávaný 5G telefón od Honoru. Aj tieto telefóny sa budú v blízkej budúcnosti predávať v Európe a iných krajinách, kde je k dispozícii 5G sieť.

Zdroj: huaweicentral

Prečítajte si aj:

4ka a SWAN spustili testovaciu prevádzku 5G siete na Slovensku. Vyskúšať si ju môžete aj vy (Doplnené o VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit