Modely zo série Huawei Pura 70 sú už predstavené.

Len pred pár dňami spoločnosť Huawei oznámila, že séria Huawei P70 nebude predstavená. Namiesto nej sme mali očakávať nový modelový rad Pura 70, ktorý mal značiť novú identitu série. Táto séria je už oficiálne predstavená, teda aspoň v Číne. Po dlhej dobe čakania sme sa tak dočkali štyroch smartfónov, ktoré sa odhalili v tichosti a ukázali sa na oficiálnej stránke spoločnosti.

Tak ako naznačoval posledný únik informácií, modely sa označujú ako Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ a Pura 70 Ultra. Huawei tu prvý raz v sérii využil označenie Ultra pre najlepšie vybavený model série, ktorý bude prémiovým konkurentom iných značiek. Do Európy sa však pravdepodobne dostane len jeden model, ktorým by mohol byť Huawei Pura 70 Pro.

Séria Huawei Pura 70 oficiálne

Ako sme už spomenuli vyššie, predstavenie zatiaľ prebehlo len pre Čínu. V čase písania tohto článku sa nenachádzali na internete oficiálne všetky špecifikácie modelov, a tak sme vychádzali len z čínskeho webu spoločnosti. Z tohto dôvodu nemáme k dispozícii informácie o všetkých súčastiach výbavy. Všetky modely však zaujmú neštandardným dizajnom a výraznými farbami, ktoré už na prvý pohľad dokazujú, že ide o prémiové telefóny.

Základný Huawei Pura 70 prichádza v čiernej, bielej, bledo modrej a výraznej ružovej farbe. Rovnako ako všetky smartfóny série sa sústreďuje na fotoaparáty. Huawei aj tento rok útočí na prvú priečku rebríčka DxOMark a dôkazom je aj 1/1,3 “ hlavný snímač fotoaparátu s variabilnou clonou medzi f/1,4 až f/4,0. Jedním zo snímačov je aj periskopický teleobjektív s možnosťou 5-násobného optického priblíženia a maximálne priblíženie je možné až 100x. Batéria telefónu má kapacitu 4900 mAh a podporuje 66 W nabíjanie spolu s 50 W bezdrôtovým nabíjaním.

Huawei Pura 70Zdroj: Huawei
Huawei Pura 70

O niečo lepší Huawei Pura 70 Pro je taktiež prémiovým fotomobilom. V základe ponúka podobnú fotografickú výbavu ako menej vybavený model, bonusom je však aj makro teleobjektív a taktiež ponúka lepšie možnosti približovania. Pura 70 Pro je dostupná v troch farbách, čiernej, bielej a fialovej. Čo sa týka batérie, v tomto telefóne nájdete 5050 mAh batériu s možnosťou nabíjania pri 100 W a tiež 80 W bezdrôtovým nabíjaním.

Huawei Pura 70 ProZdroj: Huawei
Huawei Pura 70 Pro

Z modelu Huawei Pura 70 Pro+ vyžaruje prémiový dojem na prvý pohľad. Telefón je dostupný v bielej, čiernej a sivej farbe, pričom nejde o čistú farbu, nachádzajú sa na nej aj vzory. Fotoaparát tohto smartfónu je zhodný s verziou Pura 70 rovnako ako aj batéria či nabíjanie. Pura 70 Pro+ podporuje aj duálnu satelitnú komunikáciu v prípade absencie mobilného signálu.

Huawei Pura 70 Pro+Zdroj: Huawei
Huawei Pura 70 Pro+

Najlepším smartfónom série je však Huawei Pura 70 Ultra dostupný v štyroch farbách. Zadná strana telefónu je z vegánskej kože a je možné si ho zakúpiť v zelenej, hnedej, krémovej bielej a čiernej. Hlavný snímač fotoaparátu má 1 “ a fotoaparát ponúka až 35 x super makro. Kapacita batérie telefónu je 5200 mAh a maximálny výkon nabíjania je 100 W. Bezdrôtové nabíjanie je taktiež na maximálnej úrovni 80 W.

Huawei Pura 70 UltraZdroj: Huawei
Huawei Pura 70 Ultra

Ceny telefónov zatiaľ nepoznáme, keďže nevieme, ktoré modely prídu na globálny trh. O európskom predstavení vás však samozrejme budeme informovať.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.